DS: Napad na Kuću ljudskih prava je sramotan
Foto: Dado Đilas

Ućutkivanje svake kritike

DS: Napad na Kuću ljudskih prava je sramotan

Društvo -
BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) pozvala je danas policiju da što pre nadje i privede pravdi učesnike, kako je ocenjeno, kukavičkog napada na Kuću ljudskih prava u Beogradu.

U saopštenju, DS je ocenila da napad na kancelarije nekoliko organizacija civilnog društva, koji se dogodio samo 50 metara od zgrade Predsedništva Srbije, pokazuje da živimo u nebezbednom okruženju.

"Tražimo od Vlade da omogući slobodan rad svim borcima i organizacijama ljudskih prava. Bez aktivnog civilnog društva nema ni demokratske Srbije", navedeno je u saopštenju DS-a.

DS smatra da je nedopustivo da svako ko kritikuje vlast biva šikaniran i napadan, i dodaje da je nedopustiva atmosfera koja se poslednjih meseci kreira kroz izjave i ponašanje zvaničnika i medija.

"Kao što smo upozoravali nakon političkih protivnika i protivnica "na red" dolazi ućutkivanje svake kritike i zastrašivanje kritičara aktuelne Vlasti", dodala je ta stranka.

DS je ocenio da je napad još jedan dokaz da je neophodno da se pokrene dijalog u društvu, kako bi se prekinulo ograničavanje delovanja grđana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track