Novih 20 radnih mesta: Sombor stvara mlade agrobiznismene
Foto: Ministarstvo

Trodnevna omladinska konferencija

Novih 20 radnih mesta: Sombor stvara mlade agrobiznismene

Društvo -

SOMBOR - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je trodnevnu omladinsku konferenciju „Mladi i agrobiznis“ u Somboru, u okviru projekta "Mlad se promeni (za) posao pokreni - osnaživanje mladih Zapadnobackog okruga za preduzetništvo i aktivno traženje posla“.

„Samo kroz ovaj projekat zaposlice se 20 mladih u poljoprivredi koji dalje stvaraju dodatna radna mesta i vuku za sobom ekonomski rast. Ovakve obuke imaju za cilj da motivišu i privuku mlade da se bave zanimanjima za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada“, rekao je Udovičić pred 150 budućih mladih agrobiznismena. On je naglasio da je Ministarstvo omladine i sporta samo u prethodnoj godini, kroz slicne projekte, zaposlilo preko 300 mladih, u vreme kada je nezaposlenost jedan od gorucih problema u našoj zemlji.

Ministar je poručio mladima da imaju punu podršku u tome što rade.„Svaki vid neformalnog obrazovanja i dodatnih obuka je korak više ka, prvenstveno, sticanju prakticnog znanja koje vam je neophodno za ovaj posao. Zato vas molim da nikada ne prestanete da radite na sebi – konstantno se usavršavajte, svakoga dana ucite nešto novo, budite vredni i uporni, jer je u vašim rukama buducnost ove zemlje“, naglasio je Udovičić.

On je, takode, otvorio i Omladinski klub u Somboru u okviru kog ce mladi na raspolaganju imati koncertnu halu, salu za izložbe i dvorište u kome se nalazi hostel za mlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track