VEČERAS U 20 SATI U UZBUNI NA PORTALU KURIRA: Režimski napadi na nezavisne medije!
Foto: Marina Lopičić

Intervju: Marija Nenić autorka „Uzbune!“: Večeras u „Uzbuni!“ u 20 sati na sajtu kurir.rs

VEČERAS U 20 SATI U UZBUNI NA PORTALU KURIRA: Režimski napadi na nezavisne medije!

Društvo -
Javnost može da se obmanjuje ukoliko se poseduju mediji. Čim ste tema „Uzbune!“, znači da ste društveni problem, kaže Nenićeva

BEOGRAD - Marija Nenić je autorka nove emisije „Uzbuna!“, koja se emituje svakog utorka u 20 časova na sajtu kurir.rs i Kurir Jutjub kanalu.Samo četiri epizode „Uzbune!“ imale su više od 150.000 pregleda do sada. A da li je očekivala toliki odjek, posebno kada je obrađivala temu prisluškivanja, šta sprema novo, kao i da li strahuje za svoju bezbednost, Nenićeva otkriva u razgovoru za Kurir.- Nisam znala čemu da se nadam i sa čime da poredim gledanost emisije. Ranije sam radila emisije za televiziju i tu se znalo da li je gledanost dobra ili ne. Internet je nešto potpuno novo za mene. Kada sam videla da su interesovanje i gledanost veliki, koliko pregleda ima emisija i kakve su reakcije i komentari, to mi je dalo vetar u leđa da nastavim i veoma sam zadovoljna.Koje teme istražujete?- Bavimo se temama koje se tiču svih građana. Počelo je sa emisijom o petardama. Prošle emisije bavile su se prisluškivanjem i to je imalo veliki odjek u javnosti. Počinjem da obrađujem teme koje se tiču nekih nezakonitih radnji, kako pripadnika Vlade i vlasti tako i nekih kriminalaca, ali i običnih ljudi. Ovo nisu nikakvi napadi na Vladu, nego se bavimo temama koje su od javnog značaja, a korupcije, nažalost, ima svuda, pa i u vlasti. U suštini, „Uzbuna!“ se trudi da da odgovore koliko je pojava koju obrađujemo prisutna, a čim je tema emisije, znači da je već postala društveni problem.A šta ćete večeras prikazati u „Uzbuni!“?- Večerašnja emisija tiče se režimskih napada na nezavisne medije i portale koji se bave istraživačkim novinarstvom. Javnost može da se obmanjuje, javnost je laka za manipulaciju ukoliko se poseduju mediji. Zato postoje nezavisni portali, tako i Kurir, tako i moja emisija, koji su tu da skrenu pažnju i otvore oči javnosti. Odatle i sam naziv emisije „Uzbuna!“.Da li ste možda uplašeni za svoju bezbednost?- Nisam zato što sam uvek profesionalno i odgovorno radila svoj posao. Ne treba klečati, nego raditi objektivno i profesionalno i postaviti sva pitanja i tražiti svaki odgovor.(M. B.)

Ko je Marija NenićAUTORKA USPEŠNIH EMISIJAMarija Nenić je 2004. godine počela da radi kao novinarka jutarnjeg programa na Studiju B, 2006. prelazi na B92 i počinje da se bavi temama koje se tiču kriminala, korupcije, policije i crne hronike, da bi 2008. lansirala autorsku emisiju „Patrola“, koja je bila izuzetno gledana, a onda 2011. prelazi na RTS i počinje sa emisijom „Uviđaj“. Radila je kao portparol UKP dok je načelnik bio Rodoljub Milović. Sada je autorka nove emisije „Uzbuna!“, koju možete pogledati svakog utorka u 20 časova na sajtu kurir.rs ili Kurir Jutjub kanalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track