OPREZNO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, bez zimske opreme ne krećite na put
Foto: Kurir

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, bez zimske opreme ne krećite na put

Društvo -
Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Kosova, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice, Čačka, Beograda, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Ivanjice, Čačka, Beograda, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Valjeva, na putu II B-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano i važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Subotice, deonica puta IB11 od Somborskog puta do Metohijske ulice je zatvorena zbog radova na kanalizaciji, saobraćaj se odvija alternativnim putem.

U Beogradu zbog magle smanjena vidljivost do 250 metara, u ostalim punktovima na autoputu nema magle.

Na području Zaječara, na putu IB-34 i IB-36 ledenice u tunelima. Moguće je i mestimično poleđivanje kolovoza usled niskih temperatura.

Učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala).

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Otcepljenje kolovoza postoji na putnom pravcu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja