SKANDALOZAN NAPAD MINISTRA NA KURIR Ratko Femić: Stefanović skreće pažnju sa raspada u policiji
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Sramni napad ministra policije na Kurir

SKANDALOZAN NAPAD MINISTRA NA KURIR Ratko Femić: Stefanović skreće pažnju sa raspada u policiji

Društvo -
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je uvredio sve zaposlene u dnevnom listu Kurir, zloupotrebivši tako svoju funkciju radi diskreditacije naše redakcije.

Stefanović je, reagujući na izjavu funkcionera SPS Milutina Mrkonjića o otvaranju železničke stanice Prokop, izjavio: "A to što daje izjave najgorim reketašima iz Kurira dovoljno govori o njemu".

Zbog toga će advokati "Adrija medija grupe" podneti krivičnu prijavu protiv ministra Stefanovića zbog zloupotrebe službenog položaja. Ministar policije bi trebalo da zna da je reketiranje ozbiljno krivično delo, te da, ako postoje dokazi, treba pokrenuti postupak pred nadležnim sudom.

Stefanović postupke vodi preko režimskih medija i podriva vrednosti poput vladavine prava, za koju se, tobože, vladajuća garnitura zalaže. Skandalozno je da ministar u zemlji koja želi da bude deo Evropske unije zabranjuje davanje izjava medijima i disciplinuje članove drugih političkih stranaka zbog toga što imaju drugačiji stav i iznose ga u javnosti.

Stefanović koristi poziciju moći da blati Kurir, koji se drznuo da kritički piše o korupciji i zloupotrebama u vrhu vlasti i da postavlja pitanja - odakle vam pare, skupi satovi, luksuzni stanovi, zašto sarađujete s kriminalcima i otvara ostale teme od javnog interesa.

Ministar nema pravo da na najprizemniji način lepi reketašku etiketu našim novinarima, koji su pod ogromnim pritiskom raznih batinaša i ucenjivača koji obilaze našu redakciju, prate i snimaju naše novinare i urednike, o čemu smo pisali i obaveštavali policiju. Umesto da uvodi red u svoj resor, Stefanović skreće pažnju javnosti sa dramatičnog stanja u policiji.

Uskoro će oko 1.500 policajaca završiti na ulici, a učestali su i slučajevi samoubistava njihovih kolega. Danas u MUP kadriraju ljudi bez adekvatnog obrazovanja, profesionalni policajci ostaju bez posla, a oni bez osnovnog policijskog kursa i sa ugostiteljskim školama odlučuju ko će ostati u uniformi, a ko ne.

Sramota je da ministar umesto profesionalizacije pravi partijsku policiju, koja u okviru Odeljenja za bezbednosne poslove pri njegovom kabinetu prati novinare i ostale za koje partijsko-policijska vrhuška proceni da su nepodobni. O ministru najbolje govori afera s njegovim fantomskim doktoratom, za koji su eksperti utvrdili da je plagijat.

"Doktor" Stefanović je današnjom skandaloznom izjavom naneo nemerljivu štetu ugledu Srbije, ali i kompaniji "Adrija medija grupa", koja je više puta dokazala da posluje u skladu sa zakonom. A što se tiče reketiranja, glavni urednik Kurira stoji na raspolaganju istražnim organima i ne beži od zakona, koji bi trebalo da se sprovodi u institucijama, a ne preko režimskih glasila.

Ratko Femić, glavni urednik Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track