INSPEKCIJA NA TERENU: Ne sme biti ilegalnih domova za stare
Foto: AP/Ilustracija

Licence neophodne

INSPEKCIJA NA TERENU: Ne sme biti ilegalnih domova za stare

Društvo -
Ne sme biti ilegalnih domova za stare i nadležna inspekcija za kontrolu tih domova poslednje dve godine pronašla je i zabranila rad 37 nelegalnih domova, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, dodeljujući licencu za rad u trajanju od šest godina Domu za stare u Jajincima "Zlatno doba luks", istakao da bi taj dom i svi drugi domovi mogli normalno da funkcionišu, ne sme biti ilegalnih domova za stare, ne sme biti onih koji nemaju licencu i podvukao da će nastaviti da se bori protiv takve pojave.

"Od kako već 11 godina postoji nadležna inspekcija za kontrolu domova, u proteklih devet godina pronašla je 37 ilegalnih domova. Mi smo poslednje dve godine pronašli i zabranili rad 37 nelegalnih domova. Dakle, onoliko koliko se radilo za devet godina, mi smo uradili za nešto manje od dve godine", naglasio je ministar rada.

On je precizirao da su 33 doma bila potpuno ilegalna, a četiri nisu ispunjavala uslove na koje su se obavezali kada su dobijali licencu. Vulin je apelovao na sve građane da ne ostavljaju svoje roditelje u ilegalnim domovima, jer nisu to zaslužili.

"Otiđite na sajt Ministarstva rada, tamo imate sve podatke. Ako dom nije na sajtu Ministarstva rada, koji se ažurira jednom mesečno, taj dom nema licencu i ilegalan je, tu vaši roditelji neće imati zdravstvenu brigu, odgovarajuću negu i vaši roditelji nisu zaslužili da ih tu ostavite", naglasio je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track