PUTEVI PROHODNI, DOBRA VIDLJIVOST: Vozači, čuvajte se odrona
Foto: Mladen Radulović

Prilagodite brzinu

PUTEVI PROHODNI, DOBRA VIDLJIVOST: Vozači, čuvajte se odrona

Društvo -
Vozače danas očekuje dobra prohodnost puteva zahvaljujući lepom vremenu i temperaturama koje su iznad proseka za mesec februar.

Međutim, kako je ovih dana učestala pojava odrona, Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje da smanje brzinu i voze oprezno na deonicama Ibarske i Đerdapske magistrale kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Vidljivost je dobra, a vozače van većih gradova očekuje manji broj vozila, sa povremeno usporenom vožnjom na onim deonicama na kojima putari poslednjih dana intezivno rade, navodi AMS S u saopštenju.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije RS na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Radovi na postavljanju signalizacije za vođenje biciklističkog saobraćaja na trasi "Gvozdena zavesa " kroz Srbiju počeli su 29.09.2015. godine, podseća AMS S. Juče i danas tokom od 21 sat do 6 časova ujutru, na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), od petlje ,,Zmaj“ do petlje ,,Lasta“ izvodiće se radovi na čišćenju i pranju vertikalne signalizacije, u oba smera.

Radovi će se izvoditi u zaustavnoj i preticajnoj saobraćajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track