VIDEO SRAMNA PODVALA TURSKIH MEDIJA: Pogledajte, svoju novinarku podmetnuli kao srpskog špijuna!
Foto: AP

Svojim čitaocima uvalili stari snimak iz 2014.

VIDEO SRAMNA PODVALA TURSKIH MEDIJA: Pogledajte, svoju novinarku podmetnuli kao srpskog špijuna!

Društvo -
Snimak hapšenja navodnog srpskog špijuna u Turskoj zapravo je snimak hapšenja turske novinarke koji se dogodio još pre dve godine, saznaje Kurir.

Turski "Sabah" je u utorak objavio da su njihove snage bezbednosti uhapsile dve osobe u gradu Sur, u provinciji Dijarbakir, za koje navode da su inostrani špijuni. Jedan od njih je Britanac, a drugi je navodno poreklom iz Srbije.

Hapšenje se, navodno, odigralo u blizini prostorija Radničke partije Kurdistana, koju zvanična Ankara smatra terorističkom grupom. Na video-snimku, koji je objavio ovaj turski medij, vidi se kako se automobil specijalnih snaga zaustavlja na putu, a muškarac iz vozila iskače i odvlači u automobil jednu ženu.

Međutim, kako Kurir saznaje, posredi je još jedan pokušaj podmetanja Srbiji.

- Dakle, radi se o hapšenju turske novinarke Beratine Jildžhtan iz 2014. godine koji su njihovi mediji tada objavili kao udarnu vest. Niko od zvaničnika iz Ankare dosad se nije oglasio povodom ove sramne podmetačine. U pitanju je novi pokušaj nekih struktura iz te zemlje da blate Srbiju - rečeno nam je u bezbednosno-obaveštajnim strukturama Srbije.

Podsetimo, pre tri dana turski mediji su objavili i da "srpski snajperisti ratuju na strani Kurda protiv Turske". Međutim, tu informaciju demantovala je Ambasada Srbije u Turskoj.

I turski šef diplomatije Efkan Ala odbacio je tvrdnje da je na jugoistoku te zemlje uhvaćen srpski snajperista koji se borio na strani ekstremista Radničke partije Kurdistana (PKK).

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track