ZAMENIK GRADONAČELNIKA VUKOVARA: Uskoro osnivanje nove srpske političke stranke
Foto: Marina Lopičić

Ugroženost Srba u Hrvatskoj sve veća

ZAMENIK GRADONAČELNIKA VUKOVARA: Uskoro osnivanje nove srpske političke stranke

Društvo -
Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković najavio je danas osnivanje nove političke stranke srpskog predznaka, javila je Hina.

Milaković je naveo da je u petak u Zagrebu održan sastanak nekoliko nosilaca izvršnih funkcija iz reda srpske nacionalne manjine, nezadovoljnih delovanjem Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ) u zaštiti interesa Srba u Hrvatskoj.

Na sastanku je iskazana jednoglasna namera što hitnijeg stvaranja nove političke platforme koja bi bila okosnica bolje zaštite prava i interesa Srba u Hrvatskoj.

U kratkom saopstenju koje je potpisao Srđan Milaković, koji je prošle godine izbrisan iz članstva SDŠ, navedeno je da su sastanku bili zamenici župana Karlovačke i Požeško-slavonske županije, zamenici gradonačelnika Vukovara, Belog Manastira i Pakraca, načelnik vukovarsko-sremske opštine Trpinja, a podršku je izrazio zamenik gradonačelnika Ogulina, te pojedini predsednici županijskih Veća srpske nacionalne manjine

"Razlog ovog okupljanja je zabrinutost zbog stanja u kojem se nalazi srpska zajednica u Hrvatskoj i činjenica da sadašnji predstavnici iz SDŠ opterećeni unutarstranačkim problemina nisu u stanju zaštiti interese Srba", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje u Milakovićevom saopštenju, zajednički je zaključak bio da se što pre organizuje nova politička platforma koja je "u stanju da zastupa interese srpskog naroda na dostojanstven način i vratiti narušeno poverenje u srpske političke predstavnike".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track