SUĐENJE U HRVATSKOJ: Kapetan Dragan želi advokata iz Srbije
Foto: Vlada Profimedia

Vasiljković odlučan da dokaže da je nevin

SUĐENJE U HRVATSKOJ: Kapetan Dragan želi advokata iz Srbije

Društvo -
BEOGRAD - Beogradski advokat Dragan Palibrk obišao je prošle sedmice u pritvoru u Splitu Dragana Vasiljkovića poznatog kao kapetan Dragan po njegovoj želji da ga pred hrvatskim sudom brani advokat iz Srbije.

Nakon razgovora o pripremi odbrane kapetana Dragana, optuženog za ratne zločine u Hrvatskoj, dogovoreno je da se Palibrk uključi u odbranu pored dva angažovana hrvatska branioca, Slađane Čanković i Luke Šuška.

Narednih dana sudsko veće Županijskog suda u Splitu treba da donese odluku da li advokat iz Srbije moze da bude branilac Kapetana Dragana.

Advokat Palibrk je rekao da je Vasiljković odlučan da se brani i dokaže da optužbe protiv njega nisu tačne.

"Pričali smo tri sata i utvrdili temelje buduće saradnje i odbrane. Kapetan Dragan je pokazao veliki patriotizam i ljubav prema Srbiji i želeo bi da mu Republika Srbija i njeni najviši organi pomognu u njegovoj odbrani u granicama svojih mogućnosti" rekao je Palibrk.

On je napomenuo da optužnica protiv Vasiljkovića još nije stupila na pravnu snagu.

"Na sednici sudskog veća odlučivaće se o pravosnažnosti optužnice i očekujem da ću biti tamo. Tek ako optužnica bude potvđena moći će da se zakaže početak suđenja", ukazao je Palibrk koji ima puno iskustva u procesima za ratne zločine kako pred brogradskim Specijalnim sudom, Haškim tribunalom, tako i pred nadležnim kosovskim sudovima.

Prema njegovim rečima, Vasiljković je dobro i nije se žalio na tretman u pritvoru. Dalji koraci u ovom procesu i odbrani Vasiljevića biće poznati narednih dana. Županijsko državno tužilaštvo podiglo je 8. januara optužnicu protiv Kapetana Dragana koja ga tereti za ratni zločin protiv zarobljenika i civila.

Vasiljković je u pritvoru, pošto je sud u splitu odbio ponuđeno jemstvo za odbranu sa slobode od 650.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track