POTRESNA ISPOVEST BRATA SRPKINJE, ŽRTVE MASAKRA U PARIZU: Nikada više neću čuti glas svoje Ljilje...
Foto: Printscreen/Facebook

Lekari nemoćni

POTRESNA ISPOVEST BRATA SRPKINJE, ŽRTVE MASAKRA U PARIZU: Nikada više neću čuti glas svoje Ljilje...

Društvo -
Moja Ljilja možda nikad više neće progovoriti i prohodati. Samo da joj čujem glas i da mi kaže: „Rade moj“ i biću spokojan.

Kraljevčanin Rade Savić kaže da se njegova sestra Liljana Pavlović Atanasković (40) nakon ranjavanja u terorističkom napadu u Parizu, posle skoro mesec dana provedenih u veštačkoj komi, probudila, ali ne može da govori i da se kreće. Pre nedelju dana obišao ju je u bolnici. Prognoze nisu baš lepe.

"Mnogo mi je teško zbog moje sestre. Otac i ja smo se vratili iz Pariza, gde smo u bolnici posetili našu Ljilju. Samo nas je gledala i pomalo pomerala levu ruku i nogu. A oči su joj bile pune suza, a ništa nije mogla da kaže. Sve čekam da sestri čujem glas", priča Rade.

On kaže da njegova sestra više neće imati operacije i da su joj izvađeni svi geleri iz tela, ali da joj je glava najviše povređena, što može izazvati posledice.

"Doktori kažu da bi za možda šest meseci mogli da otpuste Ljilju iz bolnice, i pošalju je na rehabilitaciju. Dobra vest je da će Vlada Francuske platiti sve troškove lečenja, jer u suprotnom to niko od nas ne bi mogao. Zato se i nadamo da će lečenje uspeti. S druge strane, porodica se plaši da moja sestra možda do kraja života više ne progovori i ostane invalid", ispričao je Ljiljin brat Rade.

Budimir Atanasković, Ljiljanin otac, koji je zajedno sa sinom Radetom bio kod nje u poseti, i to po prvi put od napada, šlogirao se kada je video svoju ćerku. Zbog toga mu se jedna cela strana oduzela i morao je da bude hospitalizovan kada se vratio u Kraljevo.

"Moj muž Budo je u mnogo lošem stanju. Ni on više ne može da priča. Šokirao se kada je video svoju Ljilju. Za nju je najviše bio vezan. Ćuti, gleda u jednu tačku na zidu i ne pomera se. Ali, srećna sam što su oboje živi, i to mi je najvažnije", priča Snežana, Ljiljanina majka.

Ljiljana i njen suprug Aca Pavlović ranjeni su ispred Nacionalnog stadiona u Parizu u trenutku kada se terorista-samoubica Ahmed Almuhamed digao u vazduh. Podsetimo, Almuhamed je prošao kroz Srbiju kao migrant, a „Blic“ je ekskluzivno objavio njegovu fotografiju koja je obišla ceo svet.

(Blic/Nenad Božović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja