(FOTO) KOPIRAN PROJEKAT: Srpski Prokop već postoji u Hongkongu!
Foto: Printscreen FB

Autor šokiran

(FOTO) KOPIRAN PROJEKAT: Srpski Prokop već postoji u Hongkongu!

Društvo -
Endru Bromberg, direktor borda firme "Aedas" koji je autor projekta stranice "Vest Kaulun" u Hong Kongu istakao je da je ostao u šoku kada je video da je maketa za beogradski Prokop gotovo identična.

"Kada sam prvi put u Politici video ilustraciju budućeg železničkog čvora prokop, glasno sam se nasmejao. Bilo je odmah jasno da se radi o dorađenoj ilustraciji projekta za izgradnju železničke stanice u Hong Kongu, projekta koji sam lično osmislio i na kojem se uveliko radi od 2009. godine" rekao je Bromberg, prenosi Newsweek.rs.

On je istakao kako niko iz Srbije nikada nije kontaktirao sa njima tim povodom i da je jasno da je neko uzeo pozadinu Beograda i nalepio je na našu maketu.

"Nadam se da taj predlog niko ne shvata ozbiljno i da će ga od sad tretirati samo kao zabavno štivo. Siguran sam da će sada, kada javnost bude obaveštena o istini, ilustracija biti odbačena" rekao je autor projekta "Vest Kaulun".

Bromberg se ponudio da pomogne Beogradu, ukoliko je potrebna pomoć u dizajniranju stranice koja će istaći lepotu grada."Sasvim je sigurno da ono što odgovara Hongkongu ne odgovara Beogradu, što ne znači da jednako lepa zgrada ne može biti napravljena i u vašem gradu" rekao je Bromberg."Plagiranje je, međutim, ozbiljno pitanje i širom sveta ljudi i firme preduzimaju određene korake kako bi zaštitili svoju intelektualnu svojinu, uključujući i arhitektonske ideje. Nadam se da vaš grad neće urušiti svoj integritet, sada kada je istina na videlu" zaključio je Bromberg.

(Newsweek)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja