PRONAĐEN KOMAD PLASTIKE: Mars povlači seriju snikersa i u Srbiji
Foto: Reuters Feb 2016

Pakovanje od 4 čokoladice

PRONAĐEN KOMAD PLASTIKE: Mars povlači seriju snikersa i u Srbiji

Društvo -
BEOGRAD - Kompanija Mars saopštila je danas da povlači sa tržišta Srbije čokoladicu "snikers" koja je proizvedena u Holandiji, zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu.

Predstavništvo te kompanije u Beogradu je, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, navelo da se sa tržišta Srbije povlači isključivo proizvod "snikers" u pakovanju od četiri komada od po 50 grama. Povlačenje se, kako se precizira, odnosi samo na artikal koji je proizveden u Holandiji sa navedenim rokom upotrebe od 10.07.2016. do 15.02.2017. godine, i brojem serije 550F2NLD03.

Preventivno je povučen Snickers četvoropak (4x50g) i Mix Minis pakovanje, koje se isključivo može pronaći u Duty Free radnjama na aerodromu.

Američki proizvođač čokolade Mars naložio je juče povlačenje čokoladica "mars" i "snikers" iz 55 zemalja sveta, pošto je u jednoj od čokoladica, proizvedenoj u Marsovoj fabrici u Holandiji, pronađen komadić plastike. "Koliko znamo, povlačenje je naloženo u 55 zemalja.

Opozivom su samo obuhvaćeni artikli proizvedeni u Holandiji", izjavila je koordinatorka za korporativno poslovanje Marsa u Holandiji, Elin Bijveld. Ovakav potez Marsa je usledio pošto je jedan kupac pronašao crveni komadić plastike u čokaladici "snikers", 8. januara u Nemačkoj.

Posle žalbe upućene Marsu, utvrđeno je da ovo parče plastike potiče iz Marsove fabrike u holandskom gradu Vegel i da je reč o zaštitnom poklopcu koji učestvuje u procesu proizvodnje.

"Trenutno istražujemo šta se dogodilo, ali ne možemo biti sigurni da se crveni komadić plastike ne nalazi i u drugim našim proizvodima koji su došli sa iste proizvodne linije", izjavila je Bijveld.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track