ZAVRŠENA MARATONSKA SKUPŠTINA: Poslanici zasedali celu noć, usvojili 14 zakona
Foto: Nemanja Pančić

Redovno prolećno zasedanje počinje 1. marta

ZAVRŠENA MARATONSKA SKUPŠTINA: Poslanici zasedali celu noć, usvojili 14 zakona

Društvo -
BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas šestu vanrednu sednicu usvajanjem 14 zakona iz oblasti privrede, poreske politike i zdravstva.

Sednica je počela u ponedeljak, 22. februara, kada je i završena objedinjena načelna rasprava, a poslanici su 519 amandmana razmatrali tokom protekle noći.

Razmatranje u pojedinosti trajalo je od 19 u utorak, a završeno jutros oko 8. Poslanici su imali četiri sata da predahnu do zakazanog glasanja, koje je trajalo dva i po sata.

Do redovnog prolećnog zasedanja koje počinje 1. marta postoji mogućnost da bude održana još neka vanredna sednica. Polanici su danas usvojili predloge zakona o javnim preduzećima, o metrologiji i izmene i dopune Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala.Usvojeni su i predlozi zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika železara Smederevo, kao i izmene i dopune Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama. Zatim izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji i potrdjen je Ugovor Srbije i Republike Koreje o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Usvojen je i ugovor Srbije i Luksemburga o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu, kao i Sporazum o vazdušnom saobraćaju vlada Srbije i Turske. Poslanici su izglasali i Sporazum vlada Srbije i Kazahstana o medjunarodnom drumskom saobraćaju i protokol o izmenama i dopunama nekoliko članova evropskog sporazuma od 30. septembra 1957. godine o medjunarodnom drumskom prevozu opasne robe. Potvrdjen je i Sporazum vlada Srbije i Rusije o uzajamnoj zaštiti intelektualne svojine tokom bilateralne vojno-tehničke saradnje. Poslanici su danas usvojili i predloge zakona o javnom zdravlju i o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja