NA BARTOVCIMA SE ČEKA 8 SATI: Kolona kamiona i do 7 kilometara!
Foto: Marina Lopičić

Veliki zastoji

NA BARTOVCIMA SE ČEKA 8 SATI: Kolona kamiona i do 7 kilometara!

Društvo -
BATROVCI - Na graničnom prelazu Batovci sa Hrvatskom kolona kamiona i danas je duga sedam kilometara i na ulaz u tu zemlju teretnjaci čekaju oko osam sati.

Kad je reč o putničkom saobraćaju, nema dužih zadržavanja. Teretni saobraćaj je, kako kažu kamiondzije, najverovatnije usporen jer hrvatska granična policija na prelazu Bajakovo vrši detaljne provere autobusa koji iz Srbije u Hrvatsku prevoze migrante iz ratom zahvaćenih područja.

Carinski sistem Srbije na Batrovcima funkcioniše bez problema. Uprava carina je saopštila je ranije danas da je od sinoć do jutros preko graničnog prelaza Batrovci uspelo da pređe 280 kamiona, ali je teretni saobraćaj tamo i dalje u zastoju, jer je rad hrvatskih pograničnih organa usporen zbog sprovođenja detaljne kontrole, dok se putnički promet odvija normalno.

Kolona od oko 300 kamiona na izlaznoj strani tog graničnog prelaza trenutno je duga 5,5 kilometara i zadržavanje traje osam sati, saopštila je Uprava carina.

Na graničnom prelazu Šid situacija je nepromenjena, pa zadržavanje za kamione na izlazu iz zemlje i dalje traje oko pet sati. Srpski carinici rade punim kapacitetom, ali je međuzona puna, tako da propuštanje vozila zbog usporenog rada na hrvatskoj strani nije moguće, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track