Princeza Katarina priredila Damski ručak povodom Međunarodnog dana žena u Kraljevskom Dvoru
Foto: Dado Đilas

Više od četrdeset predstavnica stranih zemalja i organizacija je prisustvovalo ručku

Princeza Katarina priredila Damski ručak povodom Međunarodnog dana žena u Kraljevskom Dvoru

Društvo -
Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina priredila je danas tradicionalni „Damski ručak“ u čast proslave 8. marta – Međunarodnog dana žena u Kraljevskom Dvoru u Beogradu za supruge visokih srpskih zvaničnika, gospođe ambasadore, supruge ambasadora kao i predstavnice međunarodnih organizacija u Srbiji. Više od četrdeset predstavnica stranih zemalja i organizacija je prisustvovalo ručku.
Beli Dvor (Foto:Wikipedia)
Beli Dvor (Foto:Wikipedia)

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina pozdravila je ugledne gošće i naglasila da je važno da dame koje žive u Srbiji, a dolaze iz drugih zemalja razumeju i podrže humanitarne napore kako bi se pružila pomoć najugroženijima u Srbiji. Princeza je istakla važnost podrške prisutnih dama projektima i aktivnostima na unapređenju zdravlja žena, a posebno borbi protiv raka.

„Žene su uvek bile kohezioni faktor našeg društva, tiha većina koja je podržavala napredak i promene. Iskustvo nas uči da žene često imaju više sluha za socijalne probleme i nepravde, i da bolje razumeju svakodnevne životne probleme. Zbog toga treba da se izborimo da žene budu ravnopravnije zastupljene u društvenom životu, kao i na položajima na kojima se donose odluke koje određuju budućnost ove zemlje. Moja Fondacija je pre 7 godina pokrenula programe prevencije raka grlića materice i prevencije raka dojke, usmerene ka rešenju dva velika zdravstvena problema naših žena. Kao ćerke, supruge i majke mi imamo odgovornost pred našim porodicama i našem društvu da se brinemo o sebi. Pozivam vas da svi zajedno, koliko je u našim mogućnostima, pomognemo da se očuva zdravlje žena u našoj zemlji. Čestitam svim ženama u našoj zemlji Međunarodni dan žena i koristim priliku da izrazim svoje divljenje njihovoj hrabrosti i istrajnosti koje su pokazale u prošlosti tokom teških vremena i koje pokazuju i dalje.”- istakla je Princeza Katarina.

Među uvaženim gošćama bile su Nj.E. g-đa Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine, g-đa Tamara Vučić, supruga predsednika Vlade Srbije, Nj.E. dr Vera Jovanovska-Tipko, ambasador Makedonije, Nj.E. g-đa Narinder Čauhan, ambasador Indije, Nj.E. g-đa Isabela de Azevedo Heyvaert, ambasador Brazila, g-đa Beatris Grozdanić, savetnica ministra za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, i mnogobrojne supruga ambasadora i druge članice diplomatskog kora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track