KORISNI SAVETI MSP: Ako ste u Briselu, ili putujete tamo, evo šta morate da znate
Foto: Dragana Udovičić, Belgija, Terorizam, Bomba, Ek

Teroristički napad u Belgiji

KORISNI SAVETI MSP: Ako ste u Briselu, ili putujete tamo, evo šta morate da znate

Društvo -
BRISEL/BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na svom sajtu objavilo je informacije o merama bezbednosti u Briselu.

Kako se navodi, belgijske vlasti savetuju građane da izbegavaju javna okupljanja, dok se građanima Srbije koji nameravaju da putuju u Brisel savetuje dodatan oprez i praćenje informacija o bezbednosti.

Nakon više terorističkih napada u Briselu povećane su mere bezbednosti u Belgiji, a aerodrom Zaventem je privremeno zatvoren, navodi se u saopštenju MSP-a.

- Krizni centar Kraljevine Belgije podigao je na najviši stepen upozorenje od terorističkih napada na teritoriji cele Belgije (četvrti nivo). Ovaj nivo podrazumeva ozbiljnu i blisku opasnost od terorističkog napada - navodi se u saopštenju MSP-a.

U saopštenju se dodaje da belgijske vlasti savetuju građane da izbegavaju mesta javnih okupljanja (koncertne dvorane, stadione, tržne centre) i da prate uputstva nadležnih belgijskih organa.

Građanima Republike Srbije koji nameravaju da putuju u Belgiju savetuje se dodatan oprez i praćenje informacija o bezbednosnoj situaciji.

Iz MSP-a navode da Ambasada Republike Srbije u Briselu prati aktuelnu situaciju i ističu da se relevantna obaveštenja i saveti mogu dobiti na brojeve telefona: +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545, 649-8349, e-mail: embassy.brussels@mfa.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track