METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Danas i sutra obilne kiše, vodostaji rastu, na Crnom vrhu ledena kiša
Foto: AP/Ilustracija

Moguća su lokalna izlivanja

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Danas i sutra obilne kiše, vodostaji rastu, na Crnom vrhu ledena kiša

Društvo -
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na obilne padavine danas i sutra, zbog čega će vodostoji biti u umerenom i većem porastu.

RHMZ navodi da će danas, tokom noći i sutra pre podne u većini mesta pasti od 10 do 30 mililitara, lokalno i oko 40 mililitara kiše, a da se u planinskim predelima očekuje vlažan sneg, u visini od oko 10 centimetara.

Kako se navodi, na Jadru, Drini, Limu, Kolubari sa pritokama, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Moravici, Đetinji, Skrapežu, Velikom Rzavu, Bjelici, Čemernici, na gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će biti u umerenom i većem porastu do 24. marta, sa dostizanjem i prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na Savi kod Šapca narednih dana vodostaj će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, navodi RHMZ.

Moguća ledena kiša na Crnom Vrhu, upozorenje vozačima

JP "Putevi Srbije” zbog najave ledene kiše na području Crnog vrha upozorila je danas vozače da budu oprezni u vožnji, povedu računa o brzini kretanja vozila i poštuju saobraćajnu signalizaciju. Na vozače se takođe apeluje da u planinske i više predele zemlje ne kreću bez zimske opreme, navodi se u saopštenju "Puteva Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track