SEĆANJE: Navršilo se 75 godina od krunisanja kralja Petra

Prvi kongres Udruženja Kraljevina Srbija

SEĆANJE: Navršilo se 75 godina od krunisanja kralja Petra

Društvo -
U svečanoj sali hotela „Zvezda“ u Vrnjačkoj Banji 27. marta će govoriti prestolonaslednik Aleksandar, Matija Bećković i drugi

BEOGRAD - Udruženje Kraljevina Srbija, pod pokroviteljstvom prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, organizuje svoj prvi kongres i svečanu akademiju 27. marta u 14 časova u svečanoj sali hotela „Zvezda“ u Vrnjačkoj Banji.Na visokom nivouDogađaj se priređuje povodom 75 godina od stupanja na presto kralja Petra II. Kongresu i svečanoj akademiji, koji se održavaju s blagoslovom patrijarha Irineja, prisustvovaće prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, arhijereji SPC, članovi savetodavnih tela Krune, predstavnici kulturnog i javnog života, kao i članovi udruženja Kraljevina Srbija.

Ocu u čast... Prestolonaslednik
Ocu u čast... Prestolonaslednik

Prikazivanje filma

Biće prikazan i film sačinjen od dugo skrivanih snimaka obelodanjenih tek u ovom veku, u kome govore svedoci martovskih demonstracija iz 1941. koji nisu monarhisti. Prisutne će pozdraviti prestolonaslednik, sin kralja Petra II, a govoriće i Dragomir Acović, predsedavajući Savetodavnih tela Krune, Matija Bećković, akademik i član Krunskog saveta, Predrag Marković, književnik i član Krunskog saveta, Radoš Bajić, reditelj, scenarista i glumac, Mario Majstorović, predsednik udruženja Kraljevina Srbija, dok će dramski umetnik Igor Vučković izvesti kratak komad - govor majora Milića Rausavljevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track