DUGA KOLONA NA GRANICI: Vozači čekaju i po 20 sati, roba se kvari u kamionima
Foto: N1

Prelaz Merdare

DUGA KOLONA NA GRANICI: Vozači čekaju i po 20 sati, roba se kvari u kamionima

Društvo -
Mi vozači smo poniženi, jednostavno dođemo u situaciju da nas šutiraju. Ja vozim iz Turske, nigde problema nisam imao, kod Bugara moramo da damo keš, da ih častimo, kako bismo prešli

MERDARE - Vozači teretnih vozila na prelazu Merdare čekaju i do 20 sati.Auto-prevoznik preduzeća „Milt“ iz Čačka Radojica Višnjić naglasio je da na Merdaru čeka od pet do 20 sati i da je razlog za to uglavnom spora administracija.

- Mi vozači smo poniženi, jednostavno dođemo u situaciju da nas šutiraju. Ja vozim iz Turske, nigde problema nisam imao, kod Bugara moramo da damo keš, da ih častimo, kako bismo prešli. Merdare, Rudnica i Brnjak su katastrofa. Osim što na njima čekamo, ovi prelazi su i opasni za sve jer nisu predviđeni za teretna vozila, pa automobili zaobilaze kolonu kamiona koja stoji na punoj liniji. Svi gubimo, i država, i vozači, i privreda. Kamion je pun robe, a sve to čeka da se neko smiluje da nas propusti - ogorčen je on.Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju organizovali su juče tim povodom na prelazu Merdare akciju deljenja vode i letaka vozačima. Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ne želi da „doliva ulje na vatru“ kad je reč o situaciji s blokadom kamiona sa srpskom robom na administrativnom prelazu Merdare, da Vlada radi na tom problemu i da veruje da će to uskoro biti rešeno.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track