NEMA VIŠE SEANSI: Zli sektaši su oterani, imali rane od rituala
Foto: Youtube/screenshot

Zasad najureni s Balkana

NEMA VIŠE SEANSI: Zli sektaši su oterani, imali rane od rituala

Društvo -
Pripadnici zloglasnog klana Aum šinrikjo deportovani iz Crne Gore, a utvrđuje se s kim su sve komunicirali sa ovih prostora

BEOGRAD - Grupa od 60 članova ozloglašene japanske sekte Aum šinrikjo isterana je juče iz Crne Gore!

Pripadnici te sekte, koja je u Japanu odgovorna za smrt 29 i ranjavanje 6.300 ljudi, uključujući i napad gasom u tokijskom metrou, kada je stradalo 20 osoba, uhapšeni su u petak, a u danilovgradskom hotelu „Perjanik“ i podgoričkoj „Ramadi“ boravili su od 15. marta.

Tu su organizovali seanse, a njihov trenutni cilj, kako je Kurir juče ekskluzivno otkrio, jeste da svoje delovanje, nakon Japana i Rusije, prošire i na balkanske države, uključujući i Srbiju.Isijeni s podočnjacimaCrnogorski zvanični organi nisu se oglašavali povodom hapšenja članova zloglasne sekte, ali prema nezvaničnim informacijama iz istrage, privedeni ekstremisti su po vratu i nogama imali vidljive rane, koje su, kako se pretpostavlja, rezultat obrednog povređivanja. Svi su bili u iznošenoj garderobi, ispijeni i s crnim podočnjacima. Veštačenje tehničkih uređaja koji su oduzeti od uhapšenih treba da pokaže s kim su komunicirali članovi sekte i o čemu su razgovarali, a podatke će crnogorski bezbednosni organi razmeniti s partnerskim službama iz sveta.Pratiti svaki korak Boža Spasić, stručnjak za bezbednost, kaže da istraga mora da bude temeljna jer je Aum šinrikjo jedna od najgorih sekti na svetu.- Ova sekta ima filijale u više zemalja, te bi istraga morala da utvrdi odakle su se stvorili na Balkanu, kako su se našli na korak od Srbije i koji je povod njihovog okupljanja. Obaveštajne službe moraju da ispitaju da li je ta sekta, u trenutku kada terorizam u Evropi buja na sve strane, želela ovde da se poveže s nekim terorističkim grupacijama ili je njen cilj bio samo da ispita teren za nekog. Kada je reč o sektama, reakcija mora biti brza, ne sme da prođe ni pola minuta a da se ne reaguje - navodi Spasić.Među 60 deportovanih članova sekte bilo je 55 Rusa i pet Japanaca.(B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track