Prestolonaslednik u poseti manastiru Ljubostinja

Prestolonaslednik u poseti manastiru Ljubostinja

Društvo -
Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zajedno sa Njenim Visočanstvom Princezom Katarinom posetili su manastir Ljubostinju. U pratnji Prestolonaslednika i Princeze bio je i g-din Predrag Marković, bivši predsednik Narodne Skupštine Srbije i član Krunskog saveta.
1 / 5

Kraljevski par dočekali su igumanija ove svete obitelji, mati Hristina sa sestrinstvom, sveštenstvo Eparhije kruševačke, kao i mnogobrojna deca koja su u svom hodočasničkom putu došla da se poklone Svetoj Kneginji Milici.

Svečana dobrodošlica upotpunjena je službom blagodarenja i mnogoletstvijem bogoljubivoj porodici Karađorđević. Svetoj službi načalstvovao je sekretar Eparhije kruševačke protojerej-stavrofor Dragi Veškovac, a sa njim sasluživao protođakon Andrija Jelić uz pojanje hora „Boško Jugović“ i monahinja ljubostinjskih.

Posle molitve blagodarenja protojerej-stavrofor Dragi Veškovac je u ime Njegovog Preosveštenstva Episkopa Davida, sveštenstva i monaštva i vernog naroda carske Eparhije Kruševačke, uputio tople reči dobrodošlice Kraljevskoj porodici i tom prilikom darivao ih prigodnim poklonom.

Prestolonaslednik Aleksandar se zahvalio na srdačnom dočeku i istakao da on sa svojom porodicom veoma često obilazi srpske svetinje i da je Ljubostinja još jedan dragoceni biser u nizu veličanstvenih srednjovekovnih svetinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track