STUDENTKINJA OPTUŽILA PROFESORA: Kod Đerića ispite polažemo putem mejla!
Foto: Printskrin

Skandal u Banjaluci

STUDENTKINJA OPTUŽILA PROFESORA: Kod Đerića ispite polažemo putem mejla!

Društvo -
BANJALUKA - Tanja Maksimović, studentkinja druge godine dramaturgije na Akademiji umetnosti Univerziteta u Banjaluci, bije bitku da spreči po njenim rečima nezakonito polaganje ispita kod Zorana Đerića, gostujućeg profesora iz Novog Sada.

Kod spornog profesora navela je da je da pitanja za ispit dobiju na svoju imejl adresu, posle čega ih popunjavaju, odštampaju i predaju profesoru. Nakon toga ispit kod Đerića im se vodi kao položen.

Na žalbu Tanje koju je uputila Luki Kecmanu, dekanu Akademije, na koji način polažu ispite, kaže, ni danas nije dobila odgovor. Maksimovićeva je dodala da nekim studentima to odgovara jer im na drugim smerovima taj predmet i nije toliko bitan.

“Sporan profesor, Zoran Đerić, je profesor književnosti i mimo rada u pozorištu nema nikakve veze sa dramaturgijom“, istakla je.

Od inspekcije kojoj se obraćala posle svega, dobila je obaveštenje, a ne odgovor jer na obaveštenje ne može da se uputi žalba.

Zvali smo dekana Akademije nauka i umetnosti, Luku Kecmana, koji nam je rekao da su to sve polovične priče koje ne želi da komentariše. Profesor Zoran Đerić je sve ove optužbe demantovao i naveo je da ga ovakve optužbe studenata ne dotiču.

(mojabanjaluka.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track