UDOVIČIĆ: Studenti su dokaz da Srbija ima budućnost
Foto: Tanjug/Oksana

Uručeni ugovori o stipendiranju Fondu za mlade talente

UDOVIČIĆ: Studenti su dokaz da Srbija ima budućnost

Društvo -
Stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu danas su u Skupštini Srbije uručeni ugovori o stipendiranju, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su ovi studenti dokaz da Srbija ima budućnost.

"Vas 526 dokazuje da Srbija ima budućnost i da možemo da se oslonimo na vas. Vi treba da budete pokretačka snaga i motiv mladim ljudima", rekao je Udovičić u Beogradu.

On je naveo da je za divljenje to što prosečnu ocenu deset ima 46 od 526 studenata. Ministar je stipendistima poželeo da ne stanu na toj stipendiji.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

"Da ovih 30.000 dinara ne doživite samo kao nagradu i da ih uložite u svoje dalje znanje. Želim vam da postavite granice koje će novi mladi želeti da dostignu i prestignu", dodao je Udovičić.

On je kazao i da je Srbija potpisala sa 16 kompanija ugovore o saradnji kako bi najboljim studentima bila obezbedjena i praksa. Studentkinja Pravnog fakulteta i jedna od stipendistkinja Marija Prijić rekla je da ova stipendija može samo da motiviše studente da nastave da se trude i rade.

"Smatram da je to jedan od najboljih načina da se investira novac. Zahvaljujući stipendiji možemo da nastavimo da ulažemo u svoje znanje", kazala je ona i izrazila nadu da će takvih stipendija biti sve više.

Ovo je treća godina da se stipendije dodeljuju, a do sada je nagrađeno više od 8.400 studenata. Ove godine Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta dodeljuje ukupno 526 stipendija u iznosu od 157.800.000 dinara. Osnovni cilj Fonda za mlade talente je podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata Srbije u različitim oblastima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track