Prestolonaslednik i Princeza posetiće Valjevo i Opštoj bolnici donirati vozilo za prevoz pacijenata

Prestolonaslednik i Princeza posetiće Valjevo i Opštoj bolnici donirati vozilo za prevoz pacijenata

Društvo -
Beograd, 6. April 2016. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetiće Valjevo, sutra, u četvrtak, 7. Aprila.

Povodom pravoslavnog praznika Blagovesti, Kraljevski par će u jutarnjim satima posetiti Manastir Ćelije kako bi prisustvovali Liturgiji kojom će načelstvovati Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski g-din Milutin. U Manastiru Ćelije, na praznik Blagovesti tradicionalno se održava narodni Sabor, u znak sećanja na dugogodišnjeg nastojatelja ove svetinje, Svetog Justina Ćelijskog, koji je rođen na ovaj veliki pravoslavni praznik, i na isti dan je preminuo. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina će nakon toga, u 11:45 časova, zajedno sa Episkopom valjevskim g-dinom Milutinom posetiti Opštu bolnicu u Valjevu, kojoj će donirati automobil.Sredstva za kupovinu Fiata 500L obezbeđena su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada koja je pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine.

Kraljevski par će dočekati direktor Opšte bolnice dr Dobrivoju Grujičiću, kome će oni zvanično predati putnički automobil Fiat 500L, koji će služiti za prevoz pacijenata kojima je potrebna terapija. Prestolonaslednik i Princeza posetiće odeljenje Onkologije kako bi videli kako teku radovi na renoviranju ovog odeljenja, posetiće i Centar za vantelesnu oplodnju, kao i odeljenje pedijatrije kako bi mališane koji se trenutno nalaze na ovom odeljenju darivali igračkama i bar malo im ulepšali dane koje provode u bolnici.Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina su i u prethodnim godinama pomagali Opštoj bolnici u Valjevu doniravši joj sanitetsko vozilo, inkubatore, krevete i dušeke, invalidska kolica, tako da je sutrašnja isporuka samo nastavak pomoći ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track