LJAJIĆ OTVORIO TURISTIČKI CENTAR Palić zaslužuje da bude najvažnija destinacija!
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

LJAJIĆ OTVORIO TURISTIČKI CENTAR Palić zaslužuje da bude najvažnija destinacija!

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas Turistički informativni centar na Paliću koji je ministarstvo finansiralo sa 7 miliona dinara istakavši da Palić zaslužuje da bude jedna od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji.

„Ovo je jedan od boljih turističkih centara koje Srbija ima, ako ne i najboljih, i može da bude model turističkog informativnog centra kakve želimo da vidimo u mnogim mestima i turističkim destinacijama širom Srbije“, rekao je ministar na Paliću.

On je istakao da je Turistički informativni centar samo jedan od četiri projekta koje je ministarstvo realizovalo prošle godine na Paliću, a za koja je ukupno izdvojeno 19 miliona dinara. „Spremni smo da i ove godine iz sredstava ministarstva finansiramo projekte koji su u funkciji razvoja turizma na Paliću koji moramo da pozicioniramo kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u čitavoj Srbiji.

Sa potencijalima koje ima, on to i zaslužuje, tako da ne možemo više samo da govorimo o potencijalima i šansama, moramo da govorimo o konkretnim rezultatima“, rekao je Ljajić. Ljajić je kazao i da je akcija dodele vaučera u ovoj godini krenula veoma dobro i da je zaključno sa današnjim danom podeljeno 11.198 vaučera. Najveći deo vaučera je, kako je naveo, podeljen penzionerima i to uglavnom za Lukovsku banju, Prolom banju i Banju Koviljaču.

„Imamo pet objekata na Paliću koji primaju vaučere, ali u ova tri meseca nemamo toliko interesovanje za ovo turističko mesto kao što imamo za sve ostale delove zemlje. Moramo više da radimo na promociji da se ti vaučeri koriste na Paliću sa svim potencijalima koje poseduje“, zaključio je on.

Govoreći o turističkom prometu na Paliću u prva dva meseca, Ljajić je rekao da su rezultati i više nego optimistični jer je u januaru i februaru ostvaren rast broja turista od 15 odsto, ali i dodao da još više ohrabruje rast inostranih turista čak 32 odsto u prva dva meseca ove godine. On je izrazio uverenje da će u čitavoj Srbiji ovo biti rekordna turistička godina, jer prvi meseci govore da je došlo do rasta deviznog priliva od turizma za 9 odsto, rasta turista za 18 odsto, a da je broj noćenja porastao za preko 20 posto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track