VERBIĆ: Od danas otvoren konkurs za istraživačke projekte
Foto: Zorana Jevtic

Obuhvaćena celokupna naučna zajednica Srbije

VERBIĆ: Od danas otvoren konkurs za istraživačke projekte

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić danas je proglasio otvorenim konkurs za naredni ciklus finansiranja istraživačkih projekata, na koji prvi put, pored istraživača iz oblasti tehničko-tehnoloških i prirodnih nauka, mogu da se prijave i oni iz društvenih i humanističkih naučnih disciplina.

"Danas počinje prijavljivanje za konkurs projekata osnovnih i usmerenih istraživanja kao i program tehnološkog razvoja, koji je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja", rekao je Verbić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Državni sekretar u resornom ministarstvu, Vera Dondur, navela je da konkurs obuhvata celokupnu naučnu zajednicu Srbije od univerziteta, instituta i inovacionih organizacija do inovaciono-naučnih centara.

"Konkurs traje 30 dana i na njega prvi put mogu da se prijavljuju, pored istraživača iz oblasti tehničko-tehnoloških i prirodnih nauka- matematike i medicine, i istraživači iz društvenih i humanističkih nauka", naglasila je Dondur.

Posebno je istakla da će kompletan postupak od pripreme projekata do njihove realizacije biti poptuno transparentan, i dodala da će projekte ocenjivati dva međunarodna recenzenta, po jedan strani i domaći, nakon čega će biti objavljena rang lista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track