MIRIJEVO: Uručeni ključevi penzionisanim pripadnicima vojske
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

MIRIJEVO: Uručeni ključevi penzionisanim pripadnicima vojske

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas u beogradskom naselju Mirijevo ključeve 10 stanova penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Reč je o stambenim interesentima Fonda za socijalno osiguranje vojnih osuguranika koji su raspadom SFRJ ostali bez stanova na teritoriji nekadašnjih republika, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Đorđević je istakao da je to prva dodela stanova pripadnicima sistema odbrane u ovoj godini, dodajući da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učiniti sve u skladu sa mogućnostima da se u što kraćem roku reše stambena pitanja aktivnih i penzionisanih pripadnika tog sistema.

Jedan od novih stanara u mirijevskoj ulici Kisele vode je i Stevan Stefanović, potpukovnik u penziji, koji je nakon napuštanja Zagreba krajem 1991. godine, više od dve decenije čekao na rešavanje stambenog pitanja.

Osim dodele stanova u zakup na neodređeno vreme, Fond za SOVO je do sada dodelio ukupno 1.646 kredita u dinarskoj protivrednosti od 20.000 evra, od kojih je u ovoj godini realizovano 25, a do kraja godine planirano je još 75 kredita.

Očekuje se da iz Fonda za SOVO tokom 2016. godine bude stambeno zbrinuto 120 korisnika vojnih penzija, od kojih 100 putem kredita i 20 dodelom stana u zakup na neodređeno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track