Najnovije vesti

SELAKOVIĆ: Ako je bilo falsifikata na izbornim listama, odgovorni će snositi posledice
Foto: Zorana Jevtić

Izdat nalog za saslušanjima

SELAKOVIĆ: Ako je bilo falsifikata na izbornim listama, odgovorni će snositi posledice

Društvo
18:30h

BEOGRAD - Ako se utvrdi da su na nekim izbornim listama postojali falsifikati potpisa građana, odgovorni za to će morati da se snose sve vrste pravnih konsekvenci, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković.

Prema njegovim rečima, svi slučajevi u kojima postoji osnovana sumnja da su na izbornim listama falsifikovane izjave građana, procesuiraju se pred nadležnim organima "Ja sam uveren da će pred nadležnim organima dobiti svoj epilog", rekao je ministar ističući da je samo sud nadležan da presudi da li je nešto falsifikat.

Inače, po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva policija je počela da uzima izjave od podnosilaca izbornih lista na kojima su se našli falsifikovani potpisi građana.

Portparol Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu leposava Vujanović rekla je Tanjugu da je Nacionalni kriminalisticki centar (NKC) Ministarstva unutrašnjih poslova grafološkim veštačenjem utvrdio da su potpisi na nekoliko izbornih lista falsifikovani i da je o tome obaveštena Republička izborna komisija.

"Izdat je nalog da se u svojstvu građana saslušaju sve osobe koje su bili podnosioci lista kao i druge osobe koje su bile povezne s tim listama", precizirala je Vujanović.

Policija vrši provere u vezi sa listama Jedinstvene ruske stranke (JRS) i Republikanske stranke i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Demokratske zajednice vojvođanskim Hrvata, pod nazivom "Mađarski pokret". Predsednik RIK-a Dejan Đurđević je na sedinici u sredu uveče saopštio da je utvrđeno da je jedan broj potpisa građana na dve liste, koje je RIK odbio da proglasi, bio overen falsifikovanim prečatima Prvog osnovnog suda u Beogradu i Osnovnog suda u Šapcu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...