Prestolonaslednik Aleksandar čestitao rođendan svojoj kumi Kraljici Elizabeti
Foto: Marina Lopičić

90 rođendan britanskog suverena

Prestolonaslednik Aleksandar čestitao rođendan svojoj kumi Kraljici Elizabeti

Društvo -

BEOGRAD - Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar danas je uputio čestitke svojoj kumi Kraljici Elizabeti povodom njenog 90. rođendana.

„Sa najvećim zadovoljstvom čestitao sam Njenom Veličanstvu 90. rođendan, koji ona slavi u zamku Vindzor. U čestitki sam naglasio da je njena posvećenost služenju otadžbini sjajan primer kako treba da izgleda uloga monarha u današnjem svetu. Poželeo sam Njenom Veličanstvu da još mnogo godina uživa u ljubavi i poštovanju građana Ujedinjenog Kraljevstva i celog sveta. Živela Kraljica!“

Prestolonaslednik Aleksandar je rođen na jugoslovenskom tlu, jer je britanska vlada po naređenju premijera ser Vinstona Čerčila proglasila apartman broj 212 u hotelu Kleridžis u Londonu za teritoriju Kraljevine Jugoslavije.

Novorođenog Prestolonaslednika krstio je Njegova Svetost Patrijarh srpski Gavrilo u Vestminsterskoj opatiji, a kumovi su mu bili Kralj Džordž VI i princeza Elizabeta (danas Njeno Veličanstvo Kraljica Elizabeta II).

„Imam veoma prijatna sećanja na mnoge susrete sa Njenim Veličanstvom u Bakingemskoj palati i zamku Vindzor. Njeno Veličanstvo je uvek bila veoma dobra prema meni i jako brižna. Moja supruga Princeza Katarina i moji sinovi Princ Petar, Princ Filip i Princ Aleksandar veoma se dive Kraljici i uživaju u razgovorima sa njom“ – izjavio je Prestolonaslednik Aleksandar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track