Prestolonaslednik i Princeza priredili tradicionalne Vaskršnje prijeme za decu u Belom Dvoru

Prestolonaslednik i Princeza priredili tradicionalne Vaskršnje prijeme za decu u Belom Dvoru

Društvo -

BEOGRAD – Više od 1.200 mališana bili su gosti Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine danas u Belom Dvoru, na tradicionalnom Vaskršnjem prijemu koji Kraljevski par već 15 godina organizuje pred Vaskrs za decu iz socijalno ugroženih kategorija.

Kao i prethodnih godina i današnjem prijemu za mališane prisustvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop toplički g-din Arsenije, vikarni Episkop Patrijarha Irineja, o. Nebojša Topolić iz hrama Sv. Vasilija ostroškog na Bežanijskoj kosi, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i društveno odgovornih kompanija koje su podržale organizaciju ovih veoma značajnih prijema za decu.

Deca sa smetnjama u razvoju, deca bez roditeljskog staranja i romska deca uživala su danas u poklonima koje je Kraljevski par pripremio za njih zajedno sa svojim saradnicima iz Fondacije Princeze Katarine i humanitarnih organizacija Lajflajn Čikago i Lajflajn Kanada čiji je pokrovitelj Princeza Katarina, kao i fondacija Naši Srbi iz Čikaga g-đe Keti Fenslow. Kao i svake godine, veliku radost među mališanima izazvala je potraga za šarenim jajima u Dvorskom parku ispred Belog Dvora. Nakon potrage za jajima usledila je i podela poklona. Prestolonaslednik i Princeza su mališanima poklanjali igračke, dečije knjige i neizostavne paketiće sa slatkišima i slanišima. Njegovo Preosveštenstvo Episkop toplički g-din Arsenije je mališane darivao ikonicama koje ilustruju Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista.

Prestolonaslednik Aleksandar je rekao da je veoma srećan što danas u Belom Dvoru vidi nasmejana i radosna dečija lica, i poručio im da svaki dolazak u Beli Dvor treba da doživljavaju kao dolazak u svoju kuću, jer Beli Dvor i Kraljevski Dvor to i jesu – kuća za svu našu decu, i kuća za sve naše ljude.

Princeza Katarina je dodala da su Božić i Vaskrs za nju naši najvažniji praznici, ne samo zbog simbolike koju ovi praznici donose, već i zbog toga što se već 15 godina pred ova dva velika praznika Beli Dvor ispuni dečijim osmesima, radošću i veseljem, i da za nju nema veće sreće od sreće koju joj donosu radosna dečija lica i dečiji osmesi.

„Kao i svake godine mi smo za vas pripremili puno poklona. Ali vi znate da je najveći poklon koji Prestolonaslednik i ja možemo da vam damo – naša ljubav! Znajte da nikada niste sami, da smo mi uvek bili i uvek ćemo biti sa vama i uz vas“ – poručila je Princeza Katarina mališanima.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop toplički g-din Arsenije je mališanima govorio o simbolici i značaju praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista i poručio im da je veoma važno da se trude da budu dobri i poslušni, i da izrastaju u vredne, poštene i čestite ljude.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zahvaljuju se na podršci društveno odgovornim kompanijama, ambasadama i školama koje su podržale organizaciju današnjeg prijema a među njima su: ORBICO, Coca cola HBC Srbija d.o.o, modna kuća „Balašević“, Mega Plast, Sweet choice, Nestle Adriatic, Balon Centar, Bema d.o.o., Labyrinth, Reno Sava d.o.o., Evro Book, Pekara „30“, Hor „Čaroloja“, Hor Dečijeg Kulturnog Centra, ambasada Kuvajta, Delegacija Evropske Unije u Srbiji, ambasada Finske, ambasada Australije, ambasada Mijanmara, Ruska škola u Beogradu, Nemačka škola Beograd, škola „Ruđer Bošković“ i g-đa Keti Fenslou i organizacija „Naši Srbi“ iz Čikaga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track