Bumbašireviću najviše podrške u trci za rektora

Izbor na BU

Bumbašireviću najviše podrške u trci za rektora

Društvo -
Novi rektor treba da bude izabran do kraja maja, a među kandidatima su Vladimir Bumbaširević, redovni profesor Medicinskog fakulteta, Vladimir Mako, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta i Dušan Teodorović, redovni profesor Saobraćajnog fakulteta

BEOGRAD - Senat Univerziteta u Beogradu (UB) razmatraće na sednici u sredu 16. maja konačnu listu kandidata za rektora, na kojoj su tri beogradska profesora.

Novi rektor UB treba da bude izabran do kraja maja, a među kandidatima su Vladimir Bumbaširević, redovni profesor Medicinskog fakulteta, Vladimir Mako, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta i Dušan Teodorović, redovni profesor Saobraćajnog fakulteta.

Od 42 fakulteta i instituta, profesor Bumbaširević dobio je podršku 36 fakulteta i instituta, kandidaturu profesora Teodorovića podržala su 23 fakulteta i instituta, a profesor Mako dobio je podršku 16 fakulteta i instituta.

Prof. Bumbaširević je rođen 1951. u Beogradu, Medicinski fakultet je završio sa prosečnom ocenom 9,57, doktorsku disertaciju je odbranio 1985. a zvanje specijaliste medicine je stekao 1993. Redovni je profesor

Medicinskog fakulteta za histologiju i embriologiju i šef katedre. Objavio je 22 rada u internacionalnim časopisima, 12 u inostranim monografijama, 25 u domaćim časopisima. Radovi dr Bumbaširevića citirani su 47 puta. Bumbaširević je dekan Medicinskog fakutleta od 2008. godine.

Profesor Vladimir Mako, dekan Arhitektonskog faskulteta, rođen je 1958. godine u Beogradu. Diplomirao i magistrirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Doktorsku disertaciju odbranio na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1988. zaposlen na Arhitektonskom fakultetu, a od 1999. profesor na predmetima Istorija umetnosti i Estetika i simbolizam u arhitekturi i umetnosti.Od 2000. do 2004. na usavršavanju na Fakultetu za arhitekturu i dizajn Viktorija Univerziteta u Velingtonu, Novi Zeland. Gostovao na Filozofskom fakultetu, Odsek za istoriju umetnosti u Prištini, Akademiji za primenjenu umetnost u Beogradu i Odseku za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Autor je značajnih međunarodno priznatih radova u oblasti estetike. Objavio je tri monografije. Član je Međunarodne asocijacije estetičara i sidnejskog Društva za estetiku i literaturu.

Profesor Dušan Teodorović je rođen u Beogradu 1951. godine. Na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu je diplomirao 1973. magistrirao 1976. i doktorirao 1982. godine.Biran je u zvanje profesora emeritusa američkog univerziteta Virginia Polytechnic Institute and State University. Objavio je 63 rada u međunarodnim naučnim časopisima (60 radova u međunarodnim naučnim časopisima sa SCI liste), 22 u zbornicima radova međunarodnih naučnih skupova, tri naučne monografije i tri knjige. Stalni je recenzent i član uredništva nekoliko međunarodnih naučnih časoipisa.

Osnivač je evropske naučne konferencije o primeni tehnika veštačke inteligencije u saobraćajnom inženjerstvu (Budva (1997), Helsinki (1999), Bari (2002), Poznan (2005)).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track