DŽON ALTE TVRDI: Nisam zapalio crkvu u Njujorku i ne mrzim Srbe
Foto: Reuters, Profimedia

Bivši mafijaš i član klana Gambino

DŽON ALTE TVRDI: Nisam zapalio crkvu u Njujorku i ne mrzim Srbe

Društvo -

U vreme požara gostovao sam uživo u radio-emisiji. Sve te glasine mi podmeće Džon Goti mlađi, kaže Albanac Džon Alite, nekadašnji plaćeni ubica

Dok je u Njujorku gorela srpska Crkva Sveti Sava, ja sam bio gost u radio-emisiji koja je išla uživo i pričao o tome kako treba edukovati decu da ne budu kriminalci. S paljenjem nemam nikakve veze!Ovo ekskluzivno za Kurir kaže Albanac Džon Alite, bivši plaćeni ubica i član njujorškog mafijaškog klana Gambino, koji je vodio čuveni Džon Goti stariji, a potom, nakon njegovog hapšenja 1992. godine, preuzeo njegov sin.- Te informacije plasirao je Džon Goti mlađi, koji je razmaženo derište i koji je na taj način želeo da privuče medijsku pažnju - naglašava Alite, oštro negirajući bilo kakvu povezanost s požarom u srpskoj svetinji na Vaskrs.Alite ističe da on nema više nikave veze s kriminalom, da je sad potpuno drugi čovek, da se već godinama bavi humanitarnim radom s decom, odnosno da mu je misija da se bori protiv vršnjačkog nasilja. Za sve priče o tome da je on odgovoran za podmetanje vatre optužuje svog venčanog kuma, protiv čijeg oca je svedočio 2009. godine.

Spekulacije- Ponavljam, Džon Goti mlađi je derište. On nije žestok momak, nije gangster, bio je pod uticajem svog oca i pravi je razmaženko. On kao i njegov otac voli medije i ponaša se kao da je filmska zvezde. Hvalio se nasiljem, koje je navodno počinio, iako nije pucao ni na koga. Ja upravo deci koje posećujem po školama pričam o likovima kao što je on i objašnjavam im da momak kao on ne može da bude kriminalac, vrlo je nesiguran u sebe - priča Alite i dodaje da je na njujorškim ulicama čuo razne spekulacije u vezi sa tim ko bi mogao da bude odgovoran za paljenje crkve, ali da ne može da kaže ništa precizno:- Ne verujem da Goti stoji iza toga. Mislim da je samo odgovoran za širenje neistinitih glasina o meni.Alite je demantovao da je za Njujork post rekao da „Srbi imaju misiju da započnu novi rat“.Zastava Albanije- To nije tačno! Ja nemam veze s politikom. Volim Albaniju, volim svoj narod. Imam tetovaže albanske zastave na leđima i na ruci, kao i tetovažu Skender-bega, ali ja ne mrzim Srbe. Ljude ne delim kojoj naciji pripadaju, gledam kakav je ko čovek - zaključuje Alite, koji naglašava da je povodom paljenja srpske svetinje razgovarao i sa FBI, te da ga oni ne sumnjiče za podmetanje požara.

Mračna prošlostPUCAO SAM NA 50 LJUDIAlite kaže da se kaje za svoju burnu prošlost.- Pucao sam na 50 ljudi. A i ubio sam ih mnogo. U zatvoru sam bio oko dve decenije. Izađem, pa me vrate. Međutim, to je sad prošlost. Ja ne želim da povredim ljude, želim da im pomognem. Usmerio sam se na decu, koju učim da idu u školu, da budu uzorni, da se ne tuku...

Briga nas za njihove obračune- Čekamo rezultate istrage, gledamo da što pre počne obnova crkve i ne obaziremo se na to što se neko prepucava preko njujorških novina - kaže za Kurir episkop istočnoamerički Mitrofan povodom medijskog obračuna Džona Alite i Džona Gotija mlađeg oko paljenja Crkve Svetog Save na Menhetnu.On ističe da se svašta priča, ali da srpska zajednica muči svoju muku. U episkopiji nam je rečeno da je paroh Ðokan Majstorović nakon požara održao prvu službu u obližnjoj Golgota Episkopalnoj crkvi. Dodaju da pomoć za obnovu stiže iz celog sveta i da je na sajtu naglašeno kako se prikuplja pomoć, te da organizacije poput „28. jun“ nemaju ovlašćenje za prikupljanje priloga.

Radili zajedno za GotijaBOŠKA NISAM UPOZNAOAlite kaže da se nije nikad upoznao s Boškom Radonjićem, Srbinom koji je bio na čelu irske mafije u Njujorku:- Znam da je bio prijatelj Gotija starijeg. Ne znam tačno koja je bila njegova uloga u bandi, nisam imao direktnog posla s njim, ali znam da su bili prijatelji. Znam i da je umro pre nekoliko godina.

HAOS U NJUJORŠKOM PODZEMLJU ZBOG PALJENJA SVETINJE: Rat mafije zbog crkve i Kurira!

PRVE FOTOGRAFIJE IZNUTRA: Potresni prizori urušene srpske svetinje u Njujorku

(VIDEO) MISTERIJA U NJUJORKU: 10 činjenica o požaru u kojem je nestala srpska svetinja

KRIMINALNA POZADINA ZLOČINA: Albanska mafija zapalila srpsku crkvu u Njujorku?!

VATROGASNA SLUŽBA NJUJORKA: Nije isključen koordinisani napad na pravoslavnu veru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track