MOBING U KNJIŽARI: Tražila platu, dobila šamar
Foto: Dragana Udovičić

Tortura

MOBING U KNJIŽARI: Tražila platu, dobila šamar

Društvo -

Dejana Pantić (29), radnica knjižare u Požarevcu, tvrdi da je dobila šamar od svoje gazdarice Milene Pavlović samo zato što je pitala kad će dobiti platu. A gazdarica Milena Pavlović kaže da Pantićeva nije njen radnik.

Naime, Pantićeva sa suzama u očima priča o traumatičnim trenucima zbog kojih je sada na bolovanju. Uz Pavlovićevu, ona optužuje i Mariju Capić za maltretiranje.

- Prvo sam joj poslala poruku, a ona mi je uzvratila uvredljivo. Sutradan sam je pozvala i pitala kad može da dođe u knjižaru da razgovaramo. Rekla je da ne može. Ono što je usledilo bilo je stravično - priča Dejana opisujući torturu koju je doživela od gazdarice knjižare „Carstvo mog lava“ i svog, kako tvrdi, poslodavca samo na papiru Marije Capić.

Dejanina plata inače iznosi 25.000 dinara. Raspitivala se kad će dobiti novac jer su, veli, neki od zaposlenih već dobili, a ona nije. Otišla je u knjižaru.- Milena je uletela i počela da viče na mene i da mi se unosi u lice. Vređala me je govoreći kako sam ja nezadovoljna, jadna i kako nemam ispunjen život. Rekla sam joj da to što govori za mene važi i za nju. Usledio je šok od koga sam se sledila. Nije mi lupila nego zalepila šamarčinu. Potom je rekla Mariji Capić da donese nož - prepričava Dejana:- Kad je pomenula nož, ja sam je šokirana upitala da li je svesna šta radi. Tad je spustila loptu i počela da se izvinjava. Čak je ponudila novi ugovor i zdravstvenu knjižicu, koju inače nisam imala šest meseci. Rekla sam joj da neću da joj oprostim i da ni rođenom ocu to ne bi oprostila.Ona objašnjava da je Capićeva samo posmatrala i da ništa nije učinila kako bi je zaštitila. Prema njenim rečima, Marija Capić je fiktivni poslodavac, za sve se pita Pavlovićeva, koja je vlasnica i apoteke i prodavnice zdrave hrane, koje se nalaze u istom objektu.- Tri sata nisam mogla da dođem sebi. Tresla sam se. Zvala sam supruga i otišla u bolnicu, išla sam i u policiju da dam izjavu. Njih dve su takođe bile na saslušanju i obe su priznale šamar. Ne znam kakav će postupak policija povesti protiv nje, krivični ili prekršajni, ali ću ja svakako podneti tužbu. Imam potvrdu od lekara, kao i potvrdu o privremenoj sprečenosti da radim - navodi Dejana. Ona je sada na bolovanju, a kako kaže, iz principa ne želi da da otkaz.

Milena PavlovićONA NIJE MOJ RADNIKDejana nije moj radnik i nemam nikakav komentar na tu priču - rekla je Milena Pavlović.I Marija Capić nije bila voljna da govori na ovu temu.- Nije tačno ništa od toga što je Dejana rekla - poručila je Capićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track