POMOZIMO PORODICI SIMONOVIĆ: U ponedeljak humanitarni koncert za izgradnju štale od koje žive
Foto: Printscreen/Facebook

Ruski dom u Beogradu

POMOZIMO PORODICI SIMONOVIĆ: U ponedeljak humanitarni koncert za izgradnju štale od koje žive

Društvo -

Humanitarni koncert u Ruskom domu 16.5.2016. sa početkom u 19 časova, ima za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju štale, porodici Simonović, iz Jasenovika u Novom Brdu.

Simonovići imaju preko 100 grla koza i ovaca, a nedavno su ostali bez štale tako da je njihov jedini izvor prihoda sada pod vedrim nebom, serviran mnogobrojnim vukovima iz okolnih šuma. Koncert organizuje Dobrotvorna organizacija navijača Crvene zvezde - Fondacija Delije.
Na koncertu će nastupiti ruski etno sastav Slavjanočka iz Tvera, i to će biti prvi nastup jednog muzičkog sastava izvan Srbije na koncertima koje organizuje Fondacija Delije. Rame uz rame sa Slavjanočkom, nastupiće i domaća etno grupa Belo platno, koja neguje izvornu muziku sa prostora Kosova, Metohije i Stare Srbije.
Ulaznice koštaju 600 dinara i mogu se kupiti svakog radnog dana u Butiku Delije na zapadnoj tribini stadiona Rajko Mitić od 10 do 18, subotom od 11 do 18.
Pozivamo sve ljude nevezano od navijačkog opredeljenja da podrže inicjativu za izgradnju štale, jer će na taj način jedna srpska porodica moći sopstvenim radom da obezbedi opstanak na Kosovu i Metohiji i neće biti prinuđena da potraži novi dom u nekim drugim krajevima Srbije.
Takođe, pozivamo sve da prate naš rad kroz internet strancu www.fondacijadelije.org i preko fejsbuk stranice Fondacija Delije i uključe se u pomoć ugroženim svetinjama, institucijama i porodicama na Kosovu i Metohiji kroz svoje redovne priloge na račun 105-3206-14 kod AIK Banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track