Najnovije vesti

SLOBODA ILI SMRT! SRBI SU SPASLI AMERIČKOG PILOTA 1944: Unuk nam se 2016. ovako zahvalio!
Foto: Foro Profimedia, FB

SLOBODA ILI SMRT! SRBI SU SPASLI AMERIČKOG PILOTA 1944: Unuk nam se 2016. ovako zahvalio!

Društvo

BEOGRAD - Amerikanac Tejlor Metjuz ceo život slušao priču od svog dede koga su spasli Srbi tokom Drugog svetskog rata. Kada je on preminuo pre dve godine, Tejlor je odlučio da se oduži - tetovažom na ćirilici.

Američki teretni avion je tokom noći tajno sleteo kako bi izbavili svoje ljude. Ova operacija nazvana je Vazdušni most i jedna je od najvećih spasilačkih misija u istoriji SAD. Treba napomenuti, da bez grupe ovih ljude, ja danas verovatno ne bih bio ovde", započeo je svoju priču.

Podsetio je i na smrt Draže Mihailović, kao i na njegovo suđenje.

"Amerika je ćutala tokom njegovog suđenja, iako je zaslužan za spasavanje 400 njihovih građana. Moj deda je proveo ceo svoj život pokušavajući da ispriča priču o tome kako su njega i ostale vojnike spasli Mihailović i četnici", napisao je Tejlor.

Kada je njegov deda preminuo pre dve godine, dobio je ideju o tetovaži, a danas je odlučio da je sprovede u delo, u znak zavhalnosti i odavanja počasti njegovom dedi i ljudima koji su ga spasli.

Tejlor je pozvao sve prijatelje da pročitaju o misiji Vazdušni most.

"Odvojite malo vremena da pročitate o tome. Ima zaista zanimljive istorije tu. Značilo bi mi. Značilo je mom dedi", rekao je Metjuz.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...