Bjelica sa srpskim "plavim šlemovima"
Foto: Vojska Srbije

Bjelica sa srpskim "plavim šlemovima"

Društvo -
Dva lekara i četiri medicinska tehničara su u mirovnoj misiji u Kongu činili sanitetski tim za evakuaciju vazdušnim putem, dok su trojica naših mirovnjaka u Obali Slonovače bili na dužnostima vojnih posmatrača

BEOGRAD - Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Milan Bjelica razgovarao je danas sa pripadnicima sistema odbrane koji su se vratili iz mirovnih misija UN u Kongu i Obali Slonovače.

Dva lekara i četiri medicinska tehničara su u mirovnoj misiji u Kongu činili sanitetski tim za evakuaciju vazdušnim putem, dok su trojica naših mirovnjaka u Obali Slonovače bili na dužnostima vojnih posmatrača.

Prijemu u Generalštabu prisustvovali su i zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Goran Radovanović i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Jelesije Radivojević, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbija u mirovnoj misiji u Kongu učestvuju od 7. marta 2003. godine, a u Obali Slonovače od 1. maja 2004. godine i timovi se redovno rotiraju.

Pripadnici Ministarstava odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misijama UN na Kipru, kao i u Liberiji i Libanu. Uz mirovne misije UN, po jedan pripadnik Vojske Srbije anagažovan je i u mirovnim misijama EU u Ugandi i Somaliji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track