PONOVO RADI PETNICA: Sa Ministarstvom prosvete potpisan ugovor o finansiranju programa
Foto: Beta

Sve propušteno će biti nadoknađeno

PONOVO RADI PETNICA: Sa Ministarstvom prosvete potpisan ugovor o finansiranju programa

Društvo -

Istraživačka stanica Petnica nastavila je da radi, pošto je sa Ministarstvom prosvete i nauke Srbije potpisala ugovor o finansiranju programa, saopštila je ta ustanova koja radi sa talentovanim đacima i studentima.

U saopštenju se navodi da je u toku interdisciplinarni seminar Exploratorium na temu "Nauka i društo". Seminar traje do 25. maja, a 50 srednjoškolaca iz Srbije i zemalja Regiona razgovaraće sa naučnicima, direktorima tehnoloških kompanija i zaposlenima u Ministarstvu prosvete i nauke.

Kako se navodi u saopštenju svi odloženi programi biće nadoknađeni.

Škole primenjene fizike, elektronike i matematike za one koji su prvi put u Petnici trajaće do 30. maja, navodi se u saopštenju ISP.

Kako se navodi, od 27. do 30. maja biće realizovani prolećni seminari primenjene fizike i elektronike, matematike i biomedicine namenjeni polaznicima koji ove godine rade samostalne istraživačke projekte.

Foto: Beta
Foto: Beta

ISP postoji više od 25 godina i kroz nju je za to vreme prošlo nekoliko hiljada talentovanih đaka i studenata, kao i njihovih nastavnika, iz Srbije i inostranstva.

Istraživačka stanica Petnica saopštila je ranije da je prepolovila prolećne aktivnosti zbog nerazumevanja resornog Ministarstva.

Petnica je od svog osnivanja bila nezavisna isntitucija, stoga je pitanje finansija uvek bila jedna jednačina sa više nepoznatih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track