Vučić: Srbija na izložbi EXPO 2020. u Dubaiju
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predstavićemo se na najbolji način

Vučić: Srbija na izložbi EXPO 2020. u Dubaiju

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija učestvovati na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju i da će se predstaviti na najbolji mogući način.

U saopštenju iz Vlade Srbije navodi se da je Vučić razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem koji mu je uručio poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

SUSRET SA AMBASADOROM UAE: Vučić se sastao sa Al Daherijem

"U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza", navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić prihvatio poziv za učešće na EXPO 2020 i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz UAE u Srbiji.

"Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata. Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma", piše u saopštenju.

Dodaje se i da je ambasador Al Daheri preneo Vučiću pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track