POSETILI DEČAKA U KOMI: Patrijarh Irinej i vladika Arsenije posetili Vuka Ercega u Tiršovoj
Foto: Nebojša Mandić

Molitva

POSETILI DEČAKA U KOMI: Patrijarh Irinej i vladika Arsenije posetili Vuka Ercega u Tiršovoj

Društvo -

BEOGRAD - Patrijarh Irinej i vladika Arsenije posetili su juče Vuka Ercega i zajedno sa njegovom porodicom molili su se za ozdravljenje dečaka.

- Ljudi celog života jure za novcem, a onda taj novac troše na zdravlje. Bog je veliki, majčina molitva čini čuda. Molite se - rekao je Irinej porodici.

Patrijarh Irinej je držao dečaka za ruku tokom posete, piše Blic.

- Patrijarh je držao Vuka za ruku, pričao je sa porodicom o njemu i svi zajedno su se molili. Bilo je jako emotivno. Patrijarh je rekao da su najvažniji zdravlje i vera u boga - kaže izvor našeg lista iz Tiršove.

Irena Petrović, Vukova majka, nije želela mnogo da priča o pomenutom susretu, ali je potvrdila naša saznanja. S druge strane, profesor dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj, nije želeo da komentariše posetu patrijarha bolnici.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Vuk Erceg je već tri godine u komi. Nakon pada sa litice visoke 15 metara na Tašmajdanu ovaj mališan zadobio je povrede glave i nakon šest dana pao u komu. Vukovi roditelji razgovarali su sa ministrom zdravlja i on im je pružio podršku.

Vuk ni dan-danas nema dijagnozu.

- Potrebno je da idemo dalje, da se sastane novi kolegijum lekara, da se vidi u kojoj zemlji postoje stručnjaci koji bi mogli da mu pomognu - priča dečakova majka.

Sa Nikolićem o Tesli

Tomislav Nikolić i Irinej održali su juče sastanak povodom radova na obnovi Hrama Svetog Save, a patrijarh je predložio da posmrtni ostaci Nikole Tesle budu pohranjeni u porti Hrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja