Koridor 11 šansa za velike investicije!

Počinje izgradnja

Koridor 11 šansa za velike investicije!

Društvo -
Do 2015. planiran završetak radova na trasi Vršac - Beograd - južni Jadran, koja treba da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju

BEOGRAD - Nek se spremi Koridor 11.Novac za izgradnju Koridora 10 je obezbeđen, na skoro svim deonicama su počeli radovi, tako da će sledeći veliki posao biti gradnja auto-puta Beograd - Jadran ili dela Koridora 11 i više važnih magistralnih saobraćajnica.Mihajlo Mišić, direktor „Koridora Srbije“, ističe da je uspeh građevinara koji su izgradili obilaznicu od batajničke petlje do Dobanovaca i deo od Orlovače do tunela Straževica skoro osam meseci pre predviđenog roka najveći uspeh građevinara u poslednje vreme.- Dosad je postojala loša praksa da se domaći građevinari stalno žale kako ne mogu da dobiju poslove, a sada dobijamo neke nove firme koje poštuju i čak skraćuju rokove - navodi Mišić. On uskoro očekuje i ozbiljnije radove na auto-putu Beograd - južni Jadran, koji bi trebalo da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju.- Reč je o složenoj trasi, koju će sačinjavati 68 mostova različitih raspona, pet tunela i veliki broj regulacija rečnih korita i potoka. Rok za izgradnju je tri godine - navodi Mišić.Boris Tadić, predsednički kandidat DS, izjavio je da je obaveza narednih vlada da do 2020. auto-putevima povežu Srbiju sa svim okolnim državama. On je ocenio da je reč o projektu od najvećeg nacionalnog značaja, jer će se drastično povećati mogućnosti za privlačenje stranih investicija.- Srbija za nekoliko godina neće izgledati isto, mi ćemo sa svim centralnim zemljama regiona biti povezani auto-putevima, i na taj način će oko 70 odsto građana biti u blizini auto-puta - rekao je Tadić.

Tadić obišao gradilište u selu Nepričava
Tadić obišao gradilište u selu Nepričava

Obilaznica za dve godineZoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, kaže da se nastavljaju radovi na obilaznici oko Beograda. Ostalo je još sedam kilometara i dve godine rada, a trenutno se završava petlja Batajnica, kao i izgradnja leve strane mosta u sklopu petlje.- Privodi se kraju i gradnja tri nadvožnjaka na trasi auto-puta i rehabilitacija regionalnog puta u dužini od tri kilometra - navodi Drobnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track