OČAJNI OTAC PREMINULE TRUDNICE (20): Doktori su mi ubili dete i unuče!
Foto: Zvezdana Gligorijević

Optužuje lekare

OČAJNI OTAC PREMINULE TRUDNICE (20): Doktori su mi ubili dete i unuče!

Društvo -

Zoran Jerinić, otac preminule trudnice Sanje Marinković, nakon obdukcije preuzeo telo ćerke. Tvrdi da su doktori mogli da je spasu. Komisija utvrdila da su lekari ispoštovali sve procedure

Zoran Jerinić, otac trudnice Sanje Marinković (20) iz Nemenikuća kod Sopota, koja je u sredu preminula u sedmom mesecu trudnoće posle serije epileptičnih napada četiri dana posle venčanja, njen muž Srđan, kum i još dva člana porodice preuzeli su juče telo iz kapele u Užicu.Sanja je preminula na medenom mesecu na Zlatiboru, a tek rođeni dečak sat i po nakon carskog reza. Za njihovu smrt otac optužuje lekare, za koje tvrdi da su čekali osam i po sati da mu porode ćerku.

Suze je bilo teško zadržati... Otac Zoran i muž Srđan
Suze je bilo teško zadržati... Otac Zoran i muž Srđan

Razgovor pre smrti

- Ne znam kako ovo izdržavam. Bila mi je tako privržena. Juče sam ceo dan lupao glavom o beton po dvorištu. Ne mogu da zamislim da je više nikad neću videti - utučeno priča Zoran dok stoji kraj pogrebnih kola u kojima se nalazi telo njegove ćerke.- Rekli su nam da ćemo nalaz obdukcije dobiti za dva do tri dana. Prosto ne mogu da verujem da doktori nisu mogli da je spasu i da nešto nisu pogrešili. Oni su je ubili. Osam sati je njen muž molio da je porode. Nisu hteli - priča Jerinić.Dan pred smrt, u utorak po podne, čuo se i sa Sanjom i sa Srđanom.- Pričali su mi kako se beba pomera u stomaku. Sad kažu da je dečak bio mrtav, a da je Sanja imala epileptične napade. To nije tačno. Baš pred odlazak na Zlatibor išla je kod svog doktora i kod kardiologa. Sve je bilo u redu. Samo su joj noge malo oticale, ali valjda je to normalno u trudnoći. Srđan je s njom došao u bolnicu oko pola tri, zvao me je. Odmah sam krenuo za Užice. Prešao sam 160 km i stigao u bolnicu, oni su tek tada Sanji radili carski rez. Ponovo ih pitam: Zbog čega nisu odmah izvadili bebu? Srđan ih je molio da to urade. Satima je trajala dijagnostika. A posle toga Sanju su odveli na skener, pa je reanimirali. Nije izdržala - teško govori otac.
Potresno... Porodica preuzima Sanjino telo
Potresno... Porodica preuzima Sanjino telo

Danas sahrana

Priča tiho, kao da hrabri samog sebe.- Moram biti jak, moram ovo izdržati. Prošle subote su je brat i sestra izveli iz kuće u venčanici, a danas... - juče je rekao Zoran gutajući suze. Smrt supruge i deteta ga je slomila. Da li će beba biti sahranjena sa Sanjom, ne zna.- Mislim da neće, jer Srđan smatra da je beba kriva za Sanjinu smrt - dodao je Zoran.Kad je kovčeg sa Sanjinim telom unet u pogrebno vozilo, suze je bilo teško zadržati. Odjeknuli su jecaji. Sanja će biti sahranjena danas u 12.30 na groblju u Sopotu.

Zvanično saopštenjeNIJE BILO PROPUSTA LEKARAKomisija koja je formirana da ispita rad lekara koji su učestvovali u lečenju preminule trudnice zaključila je „da su u toku prijema i lečenja bolesnice ispoštovane sve potrebne medicinske procedure u skladu sa aktuelnim medicinskim doktrinama i primenjena je adekvatna terapija. Isti zaključak donela je i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja“.- Imala je više epileptičnih napada. Ona nije došla zbog porođaja jer je bila u sedmom mesecu trudnoće. Morali smo da uskladimo terapiju s trudnoćom. Poslali smo je na ultrazvuk i utvrđeno je da je plod mrtav. Uradili smo carski rez i izvadili mrtvi plod. Nažalost, ona je preminula - rekli su u bolnici za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track