PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Pojačan saobraćaj, oprez zbog vrućina
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Pojačan saobraćaj, oprez zbog vrućina

Društvo -

Uoči vikenda, koji predstavlja praktično početak letenje turističke sezone i period u kome se mnogo više putuje, iz AMS S poručuju da se očekuje veći broj vozila i pojačan intezitet saobraćaja na autoputevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Prema rečima meteorologa danas se očekuju prave letnje temperature koje će se kretati i oko 37-og podeoka, a vozačima se savetuje da za putovanje koristite jutarnje ili kasnije popodnevne sate, a ukoliko putuju u najtoplijem delu dana da voze oprezno, prave češće pauze i konzumiraju više tečnosti.

Prema prognozi vremena, ujutru na istoku i jugoistoku umereno do potpuno oblačno, a tokom dana u svim predelima, veoma toplo, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno.

Na severu i zapadu Srbije posle podne, uveče i u toku noći nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i vremenske nepogode praćene jakim udarima vetra i gradom.

Vetar umeren i jak, povremeno sa udarima olujne jačine, jugoistočni, na zapadu jugozapadni, poslecpodne u slabljenju i skretanju na severozapadni.

Najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stepeni.

Danas i sutra u vremenskom periodu od 08.30 do 16.00 sati, na državnom putu između Zaječara i sela Šljivar, doći će do izmene režima saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza.

Saobraćaj će se na pomenutoj deonici odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 18.juna od 07.00 csati do 20. juna do 05.00 sati na Pančevačkom mostu, izvodiće se radovi na zameni dilatacija, u smeru Pančevo-Beograd.

Za saobraćaj će biti zatvorena desna (vozna) saobraćajna traka.

Zbog radova na rušenju pešačke pasarele u mestu Sevojono u neposrednoj blizini valjaonice bakra, u subotu 18.juna doći će do izmene u saobraćaju u vremenu od 5.00 do 19 sati.

Saobraćaj će se u vreme radova, preusmeravati na lokalnu saobraćajnicu uz asistenciju saobraćajne policije.

Od 16.juna do 21. juna biće izmenjen saobraćaj na delu državnog puta I B reda broj 13, deonica Beograd-Čenta, u zoni naselja Padinska skela, zbog radova na popravci kolovoza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track