SVEČANO OBELEŽEN DAN MUP: Građani mogu da se oslone na policiju!
Foto: MUP

Položeni venci na spomen-ploču prvom ministru policije

SVEČANO OBELEŽEN DAN MUP: Građani mogu da se oslone na policiju!

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, povodom Dana ministarstva i Dana policije, da gradjani Srbije uvek kada im je teško i potrebno mogu da se oslone na Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je jedno od najačih oslonaca države Srbije.

"Ovo je veliki dan u kome možemo s ponosom da poručimo da je naše Ministarstvo jedno od najačih oslonaca Republike Srbije i njenih gradjana u smislu bezbednosti", naveo je ministar posle polaganja venca na spomen-ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću u okviru obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu, radeći kao jedan tim, pokazalo je da radi dobro i za narod i za pripadnike policije.

Foto: MUP
Foto: MUP

"Uspeli smo da pokažemo snagu, jedinstvo, dostojanstvo, da ovo Ministarstvo i policija idu korak po korak napred, da se razvijamo i jačamo i da gradjani na nas uvek mogu da se oslone. Mislim da je to danas naša najvažnija poruka", rekao je Stefanović.

Ministar je podsetio da policija danas predano radi na borbi protiv korupcije i kriminala, u borbi protiv izazova terorizma u svetu, na pružanju asistencija i svih drugih pomoći gradjanima kada je to najpotrebnije.

"Ovo je i dan kada se setimo svih pripadnika koji su dali svoj život za ovo Ministarstvo, za gradjane Srbije, za našu zemlju. Bez njih ne bismo imali bezbednost kakvu imamo danas, bez njihovih žrtava ne bi smo saznali koliko herojstvo i junaštvo krasni pripadnike policije. Naša je obaveza da se sećamo njih i da njihovim porodicama pomognemo i olakšamo život", rekao je ministar.

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić venac je položio kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

Prethodno je u kabinetu ministra unutrašnjih poslova slava MUP-a presečen slavski kolač, povodom slave MUP-a Trojice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track