VUČIĆ O EKSPOZEU: Reforma obrazovanja stub buduće vlade
Foto: Beta

Most između edukacije i ekonomije

VUČIĆ O EKSPOZEU: Reforma obrazovanja stub buduće vlade

Društvo -

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će obrazovanje biti važan deo njegovog ekspozea i budućeg programa vlade, a da suština reforme u toj oblasti mora da bude pravljenje mosta između edukacije i srpske ekonomije.

"Ne interesuje me kakva vam je diploma, već šta znate, interesuje me umete li da postavite rotor na helikopter, popravite vodokotlić, da napišete tužbu", rekao je Vučić novinarima, upitan o trenutnoj situaciji i o reformi obrazovanja.

Vučić je rekao da Srbija o modelu obrazovanja treba da uči od Švajcarske, Nemačke, Danske ili Austrije, a ne od nekih drugih zemalja, čije ekonomije se urušavaju.

"Ako učimo od nekih drugih, ne bih voleo da prođemo kao oni", rekao je Vučić.

On je dodao da su mu neki zvaničnici sa zapada preneli da bi, da mogu da biraju, izabrali ekonomsku situaciju u Srbiji, a ne u nekim drugim zemljama u regionu, iako njihove ekonomije imaju bolje parametre.

"I meni je, kao pesimisti, lakše danas da budem predsednik vlade Srbije, a ne neke druge zemlje koja misli da je uspešnija od nas. Zato što se oni još sa problemima nisu suočili", kaže Vučić.

Srbija, naveo je, ima dobru polaznu osnovu i uzletište i da zato treba da nastavi da se menja i da radi na sebi.

"Treba da radimo, a ne da sebe urušavamo svakog dana, da izmišljamo i govorimo samo loše. Hajde uradi nešto, bilo šta dobro, pa onda dođi da soliš pamet nekome drugom", kaže Vučić.

Dodaje da decu od 14 i 15 godina moramo da učimo da rade.

"Bio bih ponosan da moj sin radi, jer tu nema ništa loše, u pekari ili u knjižari, važno je da je pošten", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da još piše ekspoze, kojim trenutno nije zadovoljan, a da nije uspeo još da ga napiše jer ima mnogo obaveza.

Rekao je i da intenzivno razmišlja o kadrovskim rešenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track