SEKS BIZNIS CVETA U SRBIJI: Zarade i do 600 evra, ali su noćna mora komšijama
Foto: Nebojša Mandić

Unosan posao

SEKS BIZNIS CVETA U SRBIJI: Zarade i do 600 evra, ali su noćna mora komšijama

Društvo -

KRALJEVO - Domišljati Kraljevčani dosetili su se da bi mogli da zarade od rentiranja stanova na jedan dan parovima koji traže potpunu diskreciju.

Tragom oglasa na banderama i stablima drveća, a na kojima je pisalo „Stan na dan“, napisanih velikim slovima i brojevima, istraživali smo kakve su cene, šta se nudi i da li je diskrecija zagarantovana.

Cena dnevnog iznajmljivanja stana u Kraljevu je od 1.000 dinara za korišćenje stana tokom dana, a ukoliko želite da u njemu prenoćite sa svojim partnerom, onda će vas to koštati 1.500 dinara.

"Diskrecija je zagarantovana. Moje stalne mušterije više i ne viđam. Sami uđu u spreman stan, ostave novac i odu", priča jedan od stanodavaca.

Goran P. koji živi u jednoj od zgrada na kraljevačkom Keju, ispričao nam je iskustvo o iznajmljenom stanu koji se nalazi odmah do njegovog i koji je korišćen za iznajmljivanje na jedan dan.

- Najgore mi je bilo uveče. Treba mi san jer ustajem rano, zato što radim van Kraljeva. Po nekoliko noći od buke i vriske nisam mogao da zaspim. Saznao sam čiji je to stan. Pozvao sam vlasnika i rekao mu da ću se zajedno sa ostalim stanarima obratiti policiji. Na kraju smo i predali prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Trajalo je to još neko vreme, ali su onda parovi prestali da dolaze - priča Pavlović.

Oblast koju niko ne kontroliše

- Nikada niko nije išao u takve kontrole. Stanodavci sami treba da prijave da li su izdali stan. Ali retki su oni koji prijavljuju, a niko se nikada nije ni izjasnio čiji je to zapravo posao. Da li samo poreska treba to da radi ili i druge inspekcije treba da budu uključene? - pita se izvor iz Poreske uprave. Zakoni još ne prepoznaju tu oblast i niko ne kontroliše da li se plaćaju porezi i ostale potrebne takse.

Diskrecija je zagarantovana. Moje stalne mušterije više i ne viđam. Sami uđu u spreman stan, ostave novac i odu - priča jedan od stanodavaca.

Iznajmljivanje na sat, zarada i do 600 evra

- Recimo da je 50-50 odnos između onih koji dolaze ovde zato što „imaju s kim, ali nemaju gde“ i preljubnika - priča Svetomir koji je u poslednjih šest godina od ovoga napravio biznis. Počeo je sa jednim iznajmljenim stanom, a danas ih ima šest.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track