UZBUNA ZBOG BOMBE PODIGLA I SRPSKE MIGOVE: Lovci Vojske Srbije presreli izraelski džambo džet!
Foto: Ministarstvo Odbrane

Reagovala dežurna jedinica na aerodromu Batajnica

UZBUNA ZBOG BOMBE PODIGLA I SRPSKE MIGOVE: Lovci Vojske Srbije presreli izraelski džambo džet!

Društvo -

Lovci Vojske Srbije MiG-29, dežurne jedinice bazirane na aerodromu Batajnica, presreli su jutros oko 10.30 časova putnički avion izraelske avio-kompanije El Al.

Kako je potvrđeno, avion je praćem celom teritorijom Srbije od ulazne do izlazne tačke. U pitanju je boing 747-400 registarske oznake 4X-ELD koji je kao let LY2 od jutros takođe digao na uzbunu ratna vazduhoplovstva Švajcarske i Hrvatske.

DRAMA U VAZDUHU: Švajcarski borbeni avioni uzleteli ZBOG DOJAVE O BOMBI U PUTNIČKOM AVIONU!

Kako su javili svetski mediji, vojni avion F-18 presreo je pomenuti džambo džet iznad Švajcarske zbog dojave o mogućoj pretnji bombom u letelici. Ruta aviona je posle Švajcarske vodila i preko Hrvatske iznad čije teritorije je letelica takođe preventivno presretnuta kako je za Tango Six potvrdilo i Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske:

- Dva borbena aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MiG-21, po naredbi nadležne NATO komande u Španiji, izvršili su presretanje izraelskog aviona koji je ušao u hrvatski vazdušni prostor. Reč je o izraelskom boingu 747, koji je bio na letu iz SAD prema Izraelu, za koji je dobijena dojava o potencijalnoj pretnji bombom. Presretanje je izvršeno prema svim NATO pravilima i procedurama predviđenim za takav postupak.

Avion El Ala je bezbedno sleteo na aerodrom u Tel Avivu oko 13 časova po lokalnom vremenu. Po svemu sudeći radilo se o lažnoj uzbuni.

SI ĐINPING: U Srbiji se osećam kao kod kuće, a kad ste poslali migove...

Srpski migovi dočekuju avion predsednika Kine (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)
Srpski migovi dočekuju avion predsednika Kine (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Avioni u PVO sistemu Vojske Srbije koji danonoćno dežuraju na aerodromu Batajnica pre nekoliko nedelja imali su priliku da presretnu identičan tip letelice u sklopu počasnog praćenja predsednika NR Kine.

(FOTO) DOBRODOŠLICA NA NEBU: Ovako su srpski migovi 29 dočekali Si Đinpinga

(Tangosix)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja