UPIS U SREDNJE ŠKOLE I DANAS: Ostalo još 9. 270 slobodnih mesta
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Drugi upisni krug

UPIS U SREDNJE ŠKOLE I DANAS: Ostalo još 9. 270 slobodnih mesta

Društvo -

BEOGRAD - Upis učenika u srednje škole traje i danas., a u prvom upisnom krugu raspoređeno je ukupno 66.579 učenika, od toga 54.987 u četvorogodišnje škole, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Od ukupnog broja upisanih u četvorogodišnje škole 38.346 učenika raspoređeno je na obrazovne profile u srednjim stručnim školama, a 16.641 učenika u gimnazije.

Na trogodišnje obrazovne profile u srednjim stručnim školama raspoređeno je 9.860 učenika, što je za 1.843 učenika više u odnosu na prošlu godinu.

Za drugi upisni krug, za sve one učenike koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, ostalo je ukupno 9. 270 slobodnih mesta, od toga u četvorogodišnjim školama 5.744, a u trogodišnjim 3.526 slobodnih mesta. Raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen u petak 8. jula.

Nakon objavljivanja rasporeda za upis učenika u srednju školu, njih 1.732 je ostalo neraspoređeno, od toga 517 u Beogradu.

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs su objavljena i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.Predaja i popunjavanje liste želja u drugom upisnom krugu bila je predviđena za juče u matičnim školama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track