VELIKA SRAMOTA: Cela Srbija se smeje bolesnom detetu!

Kakav smo to narod postali, bre

VELIKA SRAMOTA: Cela Srbija se smeje bolesnom detetu!

Društvo -

Šestogodišnji Vukašin, sin Emine i Vladana Ilića, koji pati od autizma, postao meta najgnusnijih komentara jer je piškio u fontanu u Nišu

Tri dana sam plakala kad sam videla sliku svog deteta na Fejsbuku i pročitala brojne komentare koji su vređali Vukašina i našu porodicu. Zar je ono što je moje dete uradilo najortodoksniji primer nekulture u ovoj zemlji, u kojoj je nekultura postala manir?Ovako očajna Nišlijka Emina Ilić govori o događaju koji je izazvao podsmeh javnosti uz najgnusnije komentare kad se pojavila fotografija šestogodišnjeg mališana koji pati od autizma kako mokri u fontanu.- Kakav je to čovek koji slika maloletno dete u tako osetljivoj situaciji, a onda fotografiju širi društvenim mrežama, a da posle svega ne oseti potrebu ni da nam se izvini? - pita se majka.

Sve se desilo u centru Niša 23. juna, kad je dečak koji je bio u šetnji s dedom izvršio malu nuždu naočigled prolaznika. Jedan od šetača se zgrozio i verbalno napao dedu, a onda sliku maloletnog deteta podelio na društvenim mrežama. Usledila je lavina komentara.- Nije teško biti fin, ali je lakše biti stoka - u srce su me ubole ove reči. Tužićemo osobu koja je snimala naše dete, ali i medije koji su preneli tu fotografiju i komentare - najavljuje Emina:- Samo onaj ko ima autistično dete može da razume s kakvim mukama smo suočeni. S Vukašinovih godinu i po dana shvatila sam da je drugačiji, nije reagovao na brata blizanca, na nas, na životinje... Ljudi ne znaju kako je teško ostati na autobuskoj stanici na kiši jer vozač ne razume da on mora da uđe na određeni način u vozilo. Odakle pravo onima koji to nisu osetili da sude malom dečaku čiji je najveći zločin to što ne trpi da bude mokar i mora da piški tamo gde se našao?!M. M.

Otac VladanHVALA ONIMA KOJI RAZUMEJUDečakov otac Vladan kaže da ih teši to što ima dobrih ljudi.- Bili smo oduševljeni što je vrtić „Svitac“ ponudio da našeg sina vodi na ekskurziju, i to bez pratnje. Bili su u Svilajncu, on je bio s drugom decom i nije bilo nikakvih problema. S njim mnogo radimo, ali s obzirom na njegovo stanje, i dalje upoznajemo i mi njega i on nas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track