VOZAČI, OPREZ: Veći broj vozila na putevima, pojačan intenzitet saobraćaja
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Veći broj vozila na putevima, pojačan intenzitet saobraćaja

Društvo -

Sredina jula, a ujedno i kraj radne nedelje po pravilu donose veći broj vozila na putevima i pojačan intezitet saobraćaja, pa se danas zbog očekivano velikog opterećenja i većeg broja vozila na Ibarskoj magistrali, kao i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, vozačima savetuje oprezna vožnja.

Oprez za volanom posebno se preporučuje posle podne i uveče, jer nas prema prognozi meterologa, najpre na zapadu i jugu, očekuju nestabilne vremenske prilike, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Prelazak sa suvih na mokre kolovoze u velikoj meri može da utiče na bezbedno obavljanje saobraćaja, a pored toga i temperaturne razlike donose nam čestu pojavu odrona, na šta AMS S posebno upozorava vozače.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, zadržavanja putničkih vozila na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom na ulazu u Srbiju su 60 minuta, a na ostalim našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene.

Što se tiče najava i aktuelnim izmena u saobraćaju, od 13. jula do 31. jula u periodu od 07.00 do 15.00 sati, na državnom putu II A reda broj 258, deonica Čukarka - granica sa Makedonijom (Preševo 2), izvode se radovi na rekonstrukciji puta.

Danas se nastavljaju radovi na asfaltiranju dela državnog puta IA reda broj 1 (autoput E-75), između Vrbasa i Zmajeva (Jegrička), u smeru Vrbas-Novi Sad. Radovi će se izvoditi u preticajnoj saobraćajnoj traci, dok će vozna i zaustavna saobraćajna traka biti slobodne za saobraćaj.

Od 13. jula do 13. avgusta, usled radova na rehabilitaciji kolovoza, na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 158, deonica Aleksinac - Katun, kod sela Glogovica. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Od 13. do 16. jula predviđene su obustave saobraćaja kod Gornje Trepče, na delu puta između parkinga banje i skretanja za Lunjevicu. Obustava će trajati u vremenskom periodu 08.00-18.00 časova.

Do ponedeljka 18. jula nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43.

Kad je reč o neprohodnim putnim pravcima, od 12. jula do 1. avgusta u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova, usled radova na pojačanom održavanju, na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 174, Ulice Karađorđeva i Živojina Mišića. Za vreme izvođenja radova saobraćaj je preusmeren na druge gradske ulice, prema postavljenoj adekvatnoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.

Od 7. juna do 1. avgusta obustavljen je saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ul. Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ul. Podunavskog partizanskog odreda.

Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore.

Obustavljen je i saobraćaj zbog radova na sanaciji klizišta na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track